Obavijesti

Tech

Svjetsko priznanje: Styria je prvak u umjetnoj inteligenciji

Svjetsko priznanje: Styria je prvak u umjetnoj inteligenciji
2

Na dodjeli ‘2018 Global BIGGIES Award’ u New Yorku Styrijin Data Science tim osvojio je prvo mjesto u konkurenciji najvećih svjetskih izdavača

VIDEO

Ponosni smo i sretni zbog nagrade koju smo osvojili u New Yorku u svjetskoj konkurenciji za primjenu umjetne inteligencije u malim oglasnicima. Vrhunsku tehnologiju stvorenu u našem timu u Zagrebu smo uz pomoć kolega iz Njuškala i Willhabena (austrijskog pandana Njuškalu) uspješno ugradili u njihove aplikacije na zadovoljstvo nekoliko milijuna korisnika, rekao je dr. Marko Velić, voditelj Data Science tima u Styriji.

Na prestižnoj dodjeli nagrada “2018 Global BIGGIES Award” u New Yorku u kategoriji “Izvrsnost u uporabi umjetne inteligencije” Styrijin projekt “Computer Vision for Classified” osvojio je prvu nagradu, ispred američkog Wibbitza i švicarskog Ringiera.
Riječ je o globalnom natjecanju, u čiju konkurenciju ulaze najinovativnije svjetske medijske kompanije koje u svom radu primjenjuju Big Data i umjetnu inteligenciju.

Kako nam je pojasnio Velić, riječ je o više projekata na kojima Styrijin tim radi u posljednje tri godine, a koji su na ovom natjecanju obuhvaćeni pod kategorijom Computer Vision.

- Dvije glavne stvari koje imamo u produkciji su vizualno pretraživanje pomoću fotografije na Willhabenu i automatska kategorizacija kod predaje oglasa putem mobitela, koju smo prije nepuna dva mjeseca pustili na Njuškalu.
Valja napomenuti da je sve ovo napravljeno uz trud gotovo 30 ljudi iz četiri različite Styrijine kompanije: Njuškalo, Willhaben, Bolha i Styria medijski servisi. Na to smo posebno ponosni - istaknuo je Velić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo je već druga nagrada u nekoliko mjeseci na svjetskom nivou, prva je bila priznanje NVIDIA-e krajem prošle godine. One pokazuju da je moguće iz Hrvatske biti konkurentan najvećim svjetskim tvrtkama koje ulažu milijarde u području primjene umjetne inteligencije.
Naša usluga Fashion-Cam na Willhabenu prva je primjena tehnologije kompjutorskog vida na malim oglasnicima u svijetu, izašla godinu dana ranije od slične na eBayu. Na Njuškalu naše neuronske mreže u pedesetak milisekundi pronalaze pravu kategoriju iz slike te tako i do 70% ubrzavaju predaju oglasa. Ovime pokazujemo da primjena umjetne inteligencije može značajno unaprijediti proizvode i usluge te uvrstiti malu Hrvatsku na svjetsku tehnološku mapu - rekao je Davor Aničić, voditelj razvoja poslovanja Styria Data Science tima.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje