Obavijesti

Tech

Komentari 22

Tablet za školarca košta 800, a za one starije ima i za 1500 kn

Tablet za školarca košta 800, a za one starije ima i  za 1500 kn
1

Praktično i dostupno: Klinci vole prijenosna računala s ekranima osjetljivima na dodir. Ima brendova čiji tableti stoje nekoliko tisuća kuna, no poslužit će i puno jeftiniji...

VIDEO

Pri odabiru tableta za školarca hardverske osobine nisu nužno u prvom planu. Važni su izdržljivost i jamstvo te mogućnost da roditelj kontrolira sadržaj.

Proizvođači poput Amazona ili Leapfroga fokusirali su se na manju djecu, pa rade kućišta otporna na padove i imaju prilagođene verzije Android operacijskog sustava. Neki modeli nemaju ni pristup Googleovoj trgovini aplikacijama.

Ti su tableti više usmjereni prema zabavi, ali i njima treba dovoljno velik ekran na kojem će lako pročitati duže tekstove ili riješiti zadatke koje bi im učitelji mogli poslati.

Sve im treba: Odjenite svojeg školarca, i to za samo 50 kuna!
Sve im treba: Odjenite svojeg školarca, i to za samo 50 kuna!

I YouTube može biti koristan za edukaciju, pa su veći ekrani praktičniji nego oni dijagonale sedam inča. Srednjoškolcima trebaju svestraniji, nešto moćniji uređaji, koji su i skuplji. Više će koristiti tablete za edukaciju pa trebaju one koji su bolji za rad s više aplikacija istovremeno. Treba promisliti i je li bolje uzeti tablet s podrškom za mobilni internet, a ne da radi samo na Wi-Fi mrežama.

MY tab H18 M101 Ima velik, 10-inčni ekran dovoljan za čitanje te kamere od 5 i 0,3 megapiksela, preporučen za osnovnoškolce. Cijena 799 kn.

Vivax tpc-101 Ekran je 10,1 inčni, kamere su slabije i snimaju fotke od dva megapiksella, no ima 3G modul i može služiti kao multimedijalni uređaj i na kampiranju. Memorija se može proširiti. Preporučen za osnovnoškolce. Cijena - 899 kn.

Amazon fire hd 10 Odlična vrijednost za uloženi novac. Jednostavna je roditeljska kontrola, a može se postaviti i više profila. Ekran ima 10 inča, a s jednim punjenjem baterije radi i do 10 sati. Preporučen za osnovnoškolce. Cijena 1100 kn.

Acer ONE 10 Uz odvojivu tipkovnicu postaje laptop s Windows 10 operacijskim sustavom, a može poslužiti i kao običan tablet. Baterija bi trebala izdržati osam sati rada s jednim punjenjem.  Preporučen za srednjoškolce. Cijena 1619 kn. 

   

Asus-zenpad-10 Dijagonala ekrana je 10 inča. Tablet je opremljen procesorom sa četiri jezgre i dva gigabajta radne te 16 interne memorije. Kamere su od dva i pet megapiksela. Ima novi USB-C konektoro, a podržava i rad na LTE mreži uz uobičajeni Wi-Fi.    Preporučen za srednjoškolce. Cijena 1599 kn.

Huawei-mediapad-t5-10 Masa mu je oko 460 grama, a ekran s dijagonalom od 10 inča Full HD rezolucije. Opremljen je kamerama od 2 i 5 megapiksela te moćnom baterijom kapaciteta 5100 mAh. Dolazi u verzijama sa dva ili tri gigabajta radne memorije. Preporučen za srednjoškolce. Cijena 1499 kn.    

Lenovo-tab4 Dolazi s Androidom verzije 7.1 te dva GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Baterija bi trebala izdržati do 20 sati rada s jednim punjenjem. Dijagonala ekrana je 10 inča, ima kamere od dva i pet megapiksela te zvučnike s Dolby Atmos tehnologijom. Preporučen za srednjoškolce. Cijena 1424 kn.

Huawei-mediapad-t3-8 Dijagonala ekrana je osam inča, ali ima tri gigabajta radne memorije, veliki kapacitet baterije i kameru od pet megapiksella koja snima Full HD video. Preporučeno za osnovnoškolce. Cijena 997 kn.

   

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu