Obavijesti

Tech

Komentari 9

Tajna verzija Tindera: Pristup imaju samo bogati i popularni

Tajna verzija Tindera: Pristup imaju samo bogati i popularni
1

Tinder Select odlučio je okupiti najatraktivnije i najuspješnije korisnike. Odabrani pojedinci dobivaju ekskluzivne pozivnice, a iako zasad nije jasno na koji način postaju "ekskluziva"...

VIDEO

U jednoj epizodi futurističke serije "Black Mirror" ljudi ocjenjuju jedni druge koristeći mobitele i društvene mreže. Ocjene su iznimno bitne jer o njima ovisi kakav pojedinac ima status u društvu. Najbolji je recept prema svima biti dobar, uvijek nasmijan, a poželjno i lijep...

Ova izmišljena priča za potrebe serije zvuči pomalo zastrašujuće, ali, nažalost, nimalo nerealno. Pokazuje to i posljednji potez Tindera, jedne od najpopularnijih aplikacija za upoznavanje partnera. 

Njihov projekt Tinder Select odlučio je okupiti najatraktivnije i najuspješnije korisnike aplikacije. Odabrani pojedinci dobivaju ekskluzivne pozivnice, a iako zasad nije posve jasno na koji način postaju "ekskluziva", ali činjenica je da su svi dosad pozvani korisnici bili vrlo atraktivni s vrlo popularnim profilima na društvenim mrežama, piše Daily Mail.

Čelnik Tindera Sean Read još je prošle godine objavio kako aplikacija ima skriveni "sustav bodovanja" koji određuje koliko je određen profil tj. osoba iza njega poželjna drugima. 

- Sustav se ne bazira na tome koliko je netko atraktivan već na cijelom nizu podataka u koje ne spada samo profilna fotografija, objasnio je Read.

Korisnici koji su odabrani za Tinder Select mogu nominirati i svoje prijatelje, ali nominirani prijatelji nemaju pravo predlagati druge korisnike sve dok ne postanu članovi Selecta. 

U Tinderu objašnjavaju da cijela stvar funkcionira kao opcija koja se može i isključiti. 

Jedna od korisnica Selecta je i Claire Marshall koja sebe naziva kreatorom sadržaja. Pozivnicu je dobila u listopadu 2016. Claire je vizažistica iz Los Angelesa te bloggerica koju prati gotovo milijun ljudi. 

- Upravo sam dobila e-mail u kojem piše da sam odabrana za Tinder Select pa bih trebala slaviti, napisala je Marshall. 

Svatko tko želi u Tinder Select trebao bi poslušati savjet sociologa koji su složni u stavu da ćete ljudima biti manje atraktivni ako se na vašoj profilnoj fotografiji ne smijete.

Neće vas zamijetiti niti ako pokrivate svoje lice, fotografirate se u grupi ljudi, nosite šešir ili sunčane naočale na fotografiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama