Obavijesti

Tech

Komentari 7

Talijanski muzej isključio Wi-Fi jer je privlačio puno izbjeglica

Talijanski muzej isključio Wi-Fi jer je privlačio puno izbjeglica
1

Izbjeglice koje se oslanjaju na društvene mreže kako bi kontaktirali obitelj, u travnju su počeli hrliti u muzej. Bili su dobrodošli, ali "situacija je malo izmaknula kontroli"

VIDEO

Muzej suvremene umjetnosti na sjeveru Italije isključio je besplatni wi-fi jer je privlačio sve više migranata, koji su, pak, počeli izazivati sve više neugodnih situacija, objavila je ravnateljica muzeja u srijedu. 

Odluka ravnateljice Museiona u Bolzanu, glavnom gradu Južnog Tirola, izazvala je kritike ljevičara i pohvale desničara. 

- Stojim pri svojoj odluci, koja je legitimna - rekla je Letizia Ragaglia.

Izbjeglice koje se oslanjaju na društvene mreže kako bi kontaktirali obitelj i prijatelje, u travnju su počeli hrliti u muzej. Ispočetka su bili dobrodošli, ali "situacija je malo izmaknula kontroli" u prosincu s nizom "neugodnih situacija", kaže Ragaglia.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izbjeglice su zamijenile muzej za utočište pa su počeli u njemu spavati i koristiti toaletne prostore za osobnu higijenu. Žensko osoblje muzeja u niz je navrata bilo izloženo verbalnom zlostavljanju.

Ragaglia je tražila da gradske vlasti nešto poduzmu, ali pošto su se oglušile, kaže da je bila prisiljena nešto poduzeti sama.

Naglasila je da je Wi-Fi isključen privremeno od 23. prosinca, jer je u vrijeme blagdana broj osoblja u muzeju manji pa bi još teže izlazili na kraj s migrantima. Od 7. siječnja usluga će ponovo biti vraćena, ali ograničena na pojedine dijelove muzeja. 

Bolzano je mjesto zaustavljanja migranata koji vlakovima putuju do Austrije ili Njemačke.

Čelnik mjesne ljevice Guido Margheri kritizirao je odluku. "Umjesto da rješavamo problem na pravi način, podižemo stvarne i virtualne zidove među ljudima", rekao je.

Filippo Maturi iz krajnje desne Sjeverne lige misli da je do ovoga trebalo doći i prije. "Napokon. Nakon što smo mjesecima prosvjedovali, konačno je nešto učinjeno", izjavio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....