Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tamo će i ostati: Auti dostojni filmova znanstvene fantastike

None Foto: Mercedes 4

Audi, Infiniti i Mercedes prikazali su nove koncepte koji izgledaju kao auti s druge planete. Teško da će ovako nešto ikada u proizvodnju

Na izložbi i natjecanju Pebble Beach Concours d’Elegance Audi, Infiniti i Mercedes iznenadili su svojim svemirski oblikovanim konceptnim automobilima.  I dok Mercedesov Vision EQ Silver Arrow Concept i Infiniti Prototype 10 Concept izgledaju kao projekti međusobne industrijske špijunaže, Audi je za PB18 e-tron Concept odabrao potpuno drugačiji ali još uvijek prilično šokantan pristup.

Foto: Mercedes Mercedesov model predstavlja zapravo modernu interpretaciju Mercedesa W125

Foto: Infiniti Infiniti Prototype 10 Concept

I dok su od nekih stručnjaka dizajneri ovih automobila dobili pohvale mnogo su brojniji oni koji su ostali, blago rečeno, zapanjeni izgledom ovih kreacija. Internetski forumi i portali ubrzo nakon predstavljanja bili su zatrpani komentarima u kojima se ljubitelji automobila zgražaju nad izgledom ovih automobila, posebice Infinitija i Mercedesa.

Foto: Audi Audi je bio inspiriran modelom R18

No, prije svega valja shvatiti da ovaj trojac ne predstavlja nikakve buduće modele. oni su samo dizajnerska igra s kojih će možda samo neki detalj na kraju završiti na nekom modelu serijske proizvodnje. Mercedesov model predstavlja zapravo modernu interpretaciju Mercedesa W125 s kojim je 1937. oboren brzinski rekord. Infiniti je također inspiriran starijim trkaćim automobilima, a Audi modelom R18 koji je od 2011. do 2014. dominirao Le Mansom. 

Komentari (3)
  • Audi jedino izgleda ko auto dok mečka i infiniti potpuno beskorisno s mjestom za 1 vozača

    6. 9. 2018,   10:21
  • "Teško da će ovako nešto ikada u proizvodnju" - Ma da, vidjet ćeš ih posvuda za nekih 10-20 godina vjeruj mi.

    6. 9. 2018,   18:13
  • Ovaj Audi je više dosadan sa takvim dizajnom, šta nešto ne promjene, a Mercedes je lijep samo se pitam kako vozač dođe do sjedala, Infiniti isto ok onako retro.

    6. 9. 2018,   09:07