Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pametna narukvica: Projektor vam ruku pretvara u - ekran

None Foto: youtube

Britanski inženjeri uspjeli su izraditi pametnu narukvicu. U sebi ima projektor koji će vaše tijelo pretvoriti u ekran kakav imaju i mobiteli

Iako će možda izgledati kao da se stalno češkate i štipate, grupa inovatora tvrtke Cicret izradit će malo, ali pametno računalo u narukvici.

Narukvica će imati ugrađeni projektor koji će na vašu ruku projicirati ekran kakav ste navikli gledati na pametnim telefonima. Zbog ugrađenih senzora narukvica će lako prepoznati koju tipku ste željeli stisnuti. U nju planiraju ugraditi čip kako bi se lako i brzo spajala s internetom te bluetooth za spajanje s mobitelima.

Tim Cicreta predstavio ju je kao tablet računalo na vlastitom tijelu. Narukvica će doći u dvije verzije, s memorijom od 16 i 32 GB u nekoliko boja. Inovatorima najveći problem predstavlja baterija pa su pomoć tražili na stranici Indegogo.

Kao prednost su istaknuli to što narukvica nije glomazna, a uz to je i vodootporna. Žele biti izravna konkurencija Googleovim naočalama i pametnim satovima. Kad krene u masovnu proizvodnju, cijena narukvice trebala bi biti oko 4000 kuna.     

Komentari (46)
  • a što sa onima koji imaju dlakave ruke?

    8. 11. 2014,   15:01
  • Di je ovo bilo kad sam u srednju iso :/

    8. 11. 2014,   19:58
  • svakako neloša ideja ali očito nije zamjena za mob, samo njegova ekstenzija, opet će biti potreban mobitel sa strane da to uopće radi...iako je u globalu tehnologija i previše oko nas, trpati ju još po sebi sa ekranima i glupostima, ne znam baš..

    8. 11. 2014,   15:02