Obavijesti

Tech

Komentari 6

Pac-Man ruši rekorde već 37 godina, sada stiže u kockarnice

Pac-Man ruši rekorde već 37 godina, sada stiže u kockarnice
2

Pac-Man je originalno objavljen u Japanu u svibnju 1980. kao Puck-Man, ali tek je dolaskom u SAD na današnji dan iste godine krenuo njegov eksplozivni put koji traje i danas

VIDEO

Pac-Man je originalno zamišljen kao igra koja će početkom ‘80-ih godina prošlog stoljeća privući i žene u arkadne salone, no simpatični žuti lik pritom je postao i jedna od najpopularnijih igara u povijesti.

Iako je u Japanu objavljen u svibnju 1980. kao Puck-Man, tek je dolaskom u SAD, na današnji dan, igra eksplodirala pod novim nazivom Pac-Man. Kroz proteklih 37 godina objavili su ga u gomili verzija koje su donijele rekordnih 15,9 milijardi dolara. No, Pac-Man je mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda zaslužio i kao najprepoznatljiviji lik te najuspješnija igra na automatima.

Za japanski Namco dizajnirao ga je Toru Iwatani koji je inspiraciju dobio dok je jeo pizzu, pa tako Pac-Man i izgleda kao da mu nedostaje kriška. Ime je dobio po japanskoj riječi “paku” što znači žvakati, a to je i glavni zadatak žutog lika koji juri mračnim labirintom. Dok jedete razne kuglice i voće love vas četiri duha, Blinky, Pinky, Inky i Clyde, no ono što mnogi ne znaju je da svaki od njih ima različiti karakter,. Najmanje predvidljiv i najveća prijetnja je narančasti Clyde, dok ostalima možete prepoznati uzorak. Da bi odigrali savršenu igru, morate kroz 255 razina pojesti sve točkice, voće i kuglice, ali i duhove što će vam donijeti 3,333.360 bodova. Prvi kojem je to uspjelo bio je Billy Mitchell s Floride koji je rekord postavio 1999. godine. Trebalo mu je šest sati igranja.

Kladit ćemo se na Pac-Mana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sljedeće godine Pac-Man dolazi u kockarnice i to u verziji u kojoj će se igrači moći kladiti na njega. No ovo neće biti klasični automat. Na multiplayer stroju dva do četiri igrača će se moći kladiti, a pobjednik će na kraju dobiti priliku zavrtiti kolo i osvojiti nagradu. Igra će biti bazirana na Pac-Man Battle Royale, varijanti igre za četiri igrača. 

Wikipedia

Godinu nakon izlaska prve igre, stigla je i Ms. Pac-Man, igra u kojoj je glavna junakinja Pac-Manova supruga. Ovime je to postala i prva obitelj iz videoigara, a gospođa Pac-Man prvi glavni ženski lik u igrama.

Uslijedile su razne verzije igre, animirane serije, ali i film iz 2015 godine, a o Pac-Manu su pjevali i pjesme. S godinama se malo mijenjao. Tako je 1990. dobio drugačiji nos, a prije sedam godina su mu mijenjali oči i cipele. Danas ga pak u nekoliko verzija najčešće možemo vidjeti na mobitelima.

Kako bi proslavili Pac-Manov 30. rođendan, Google je omogućio da ga igramo na njihovoj početnoj stranici. Kako se mogao igrati dva dana, procjene su da je igra izazvala 122 milijuna dolara troška u izgubljenoj produktivnosti.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle