Obavijesti

Tech

Komentari 15

Tesla dijeli tisuće otkaza: Žele spustiti cijenu svog Modela 3

Tesla dijeli tisuće otkaza: Žele spustiti cijenu svog Modela 3
1

Musk je naglasio da se Tesla suočava s "iznimno teškim izazovom" kako bi električna vozila i solarni proizvodi postali konkurentna alternativa tradicionalnim vozilima

VIDEO

Proizvođač električnih automobila Tesla objavio je u petak da će ukinuti nekoliko tisuća radnih mjesta u nastojanju da smanji troškove i ostane profitabilan dok razvija proizvodnju svog ključnog proizvoda, Modela 3 sedana.

"Tesla takve rezove mora pokrenuti tijekom sljedećih mjeseci, budući da ubrzava proizvodnju varijanti Modela 3 i ulaže u inženjerska poboljšanja u proizvodnji. Ne postoji drugi način“, naveo je izvršni direktor Tesle Elon Musk u elektorničkoj poruci zaposlenicima na blogu kompanije.

Kompanija je priopćila da će broj stalno zaposlenih smanjiti za otprilike sedam posto, dok će od privremeno zaposlenih i zaposlenih na ugovor ostati samo oni najnužniji.

Musk je naglasio da se Tesla suočava s "iznimno teškim izazovom" kako bi električna vozila i solarni proizvodi postali konkurentna alternativa tradicionalnim vozilima i energetskim proizvodima koji se oslanjaju na fosilna goriva.

"Od svibnja ćemo morati isporučivati varijantu srednje klase Modela 3 na svim tržištima, budući da trebamo doprijeti do što više kupaca koji si mogu priuštiti naša vozila. Štoviše, moramo nastaviti napredovati prema jeftinijim varijantama Modela 3", naglasio je Musk.

Najjeftinija verzija Teslinog modela 3 trenutno košta 44.000 dolara, a tvrtka bi željela proizvesti verziju koja će stajati 35.000 dolara.

U posljednjem tromjesečnom financijskom izvješću Tesla je izvijestio o prvoj dobiti u posljednje dvije godine od 311,5 milijuna dolara, uz slobodni novčani tok od 881 milijun dolara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle