Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tim Cook je prijatelju Steveu Jobsu htio dati dio svoje jetre

None Foto: Reuters/Ilustracija 3

Cook je ponudu iznio dok je Jobs čekao transplantaciju. Jobs je ponudu odbio iako je zbog rijetke krvne grupe šansa da će naći odgovarajuću jetru bila mala

Sadašnji šef Applea Tim Cook 2009. je godine ponudio dio svoje jetre svom umirućem prethodniku i prijatelju Steveu Jobsu, otkriveno je u novoj knjizi Becoming Steve Jobs Brenta Schlendera i Ricka Tetzelija, prenosi Telegraph.

Cook je ponudu iznio dok je Jobs ležao u krevetu čekajući transplantaciju. U knjizi piše da je Jobs ponudu gnjevno odbio, iako je zbog svoje rijetke krvne skupine šansa da će naći odgovarajuću jetru bila mala. Cook je bio uvjeren da će Jobs umrijeti pa se otišao testirati u bolnicu i otkrio da im se krvne skupine poklapaju te da operacija ne bi bila rizična.

S obzirom da se jetra može obnavljati i rasti, Cook bi mu trebao dati samo mali dio svog organa. Jobs je ponudu ipak odbio, vičući na Cooka. Transplantacija je na kraju izvršena te iste 2009. godine, a Jobs, koji je bio bolestan od 2003. godine, umro je 2011. od raka gušterače.

Komentari (2)
  • Dok je Jobs vodio Apple - još su i bili nešto. Ovo danas su samo sjene slavne prošlosti. I prevelike cifre na temelju prodavanja duhova "gledateljstvu"...;)

    13. 3. 2015,   12:58
  • a sto su jedno drugome davali i di nebumo o tome

    13. 3. 2015,   15:59