Obavijesti

Tech

Komentari 12

Tražite nešto za zimu? Ovo su najjeftiniji auti s pogonom 4x4

Tražite nešto za zimu? Ovo su najjeftiniji auti s pogonom 4x4
1

Zima je stigla, a s obzirom na to da su automobili s pogonom na sve kotače 'najsposobniji' na skliskim terenima, upravo oni postaju najpoželjniji na tržištu

VIDEO

Pogon na sve kotače, uz dobre gume, svakako je najboiji na različitim terenima, a s obzirom na to da želimo poštedjeti naše limene ljubimce od soli i pijeska, koji su u ovome razdoblju na svakoj prometnici, uvijek postoji opcija kupovine jeftinog automobila s pogonom 4 x 4. Odlučili smo pretražiti poznati hrvatski oglasnik Njuškalo da bismo saznali cijene takvih automobila te koliko jeftino možete kupiti vozilo koje će vam poslužiti barem jednu zimu, piše autostart.

10. Daihatsu Terios

Prva generacija maloga japanskog SUV-a omogućila je mnogima da se s malo novca pridruže svijetu pogona na sve kotače. Teriosa pokreće 1,3-litreni benzinac s 90 konjskih snaga, koji daje dobru kombinaciju male potrošnje i dovoljno snage. Primjerak koji smo pronašli u oglasniku prešao je 230.000 kilometara, proizveden je 1997. godine, a moguće ga je kupiti za 18.500 kuna. Registriran je do listopada. 

9. Suzuki Vitara 

Stariji Suzukijevi terenci su se već mnogo puta iskazali na terenu pa ne trebaju puno predstavljanja. Na Njuškalu smo pronašli Vitaru iz 2003. godine s 2,0-litrenim dizelskim motorom, a prešla je samo 106.000 kilometara. Motor razvija 85 konjskih snaga, što je sasvim dovoljno za maloga terenca, ali nažalost ovaj primjerak nije registriran. Cijena je 18.500 kuna.

8. Lada Niva Ruska

Lada je razvijena s dvama glavnim ciljevima - da bude moćna na terenu i cjenovno pristupačna svima. Na Njuškalu možete pronaći primjerak iz 2001. godine, koji je prešao samo 57.000 kilometara. Pokreće ga 1,7-litreni motor koji razvija 92 konjske, Registriran je do prosinca. Cijena je 17.000 kuna. 

7. Mitsubishi Outlander

Ovaj japanski SUV odličan je za obiteljska putovanja u prirodu ili na skijanje. Osim što je prostran, pokreće ga snažni 2,4-litreni benzinac koji razvija 160 konjskih snaga i 220 Nm okretnoga momenta. Iako je prilično masivan i ima benzinski motor, ne trebate pretjerano brinuti za potrošnju jer ima ugrađen plinski sustav. Vlasnik ovoga Mitsubishija cijeni ga na samo 16.000 kuna, ali automobil ipak treba 'sitna' ulaganja. 

6. Nissan Terrano

Ovaj terenac je 24 godine star, ali je još uvijek posve funkcionalan. Pokreće ga 2,7-litreni turbodizelski motor koji razvija 100 konjskih snaga te ih šalje na sve kotače. Nažalost, nije registriran, ali vjerujemo kako bi s nekoliko preinaka bio odličan za off-road avanture. Cijena je 15.600 kuna. 

5. Fiat Panda 4x4

Ovaj legendarni 'talijan' nekada je vladao europskim tržištem, a skoro 30 godina poslije njegova vrijednost opet počinje rasti. Dok su primjerci s prednji pogonom prilično jeftiniji, oni s pogonom 4 x 4 su postali cijenjeni. Tako smo pronašli primjerak iz 1993. godine, s 1,0-litrenim motorom i cijenom 12.270 kuna. 

4. Subaru Legacy Wagon

Subaru je još davno pokazao što može napraviti svojim pogonom na sve kotače pa se tako svakim novim modelom i dodatno poboljšava. Legacy iz 1996. godine, kakav smo pronašli na Njuškalu, na najboljemu je prijelazu iz mehanike u elektroniku pa bi tako mogao pružiti užitak za volanom. Navedeni primjerak pokreće 2,0-litreni boxer motor sa 110 konjskih snaga, a ugrađenje  i plinski sustav. Cijena Legacyja je 10.000 kuna. 

3. Kia Sportage

Sportage je nekada bio Kijin pojam za terenca. Masa je mala, a ima 2,2-litreni dizelski motor i pogon 4 x 4 s reduktorom pa može savladati gotovo svaki teren. Navedeni primjerak ima i ugrađenu eurokuku, servovolan i klima-uređaj, ali nije registriran. Vlasnik ovu Kiju nudi za 9000 kuna. 

2. Audi A6 Quattro

Ova cestovna krstarica nekada je bila pojam poslovne limuzine, a danas se mogu pronaći vrlo jeftini, a dobri rabljeni primjerci. Jedan od njih je i ovaj relativno uščuvani koji košta samo 8250 kuna. Vlasnik tvrdi da automobil ima originalnu kilometražu - 275.000, posve kožnu unutrašnjost, grijanje sjedala, parkirne senzore i slično. Najbitniji su, ipak, motor i pogon - 2,5-litreni turbodizelaš šalje snagu na sve kotače. 

1. Volkswagen Passat

Evo još jedan primjerak iz Grupacije VW AG - Volkswagen Passat s 2,8-litrenim benzinskim motorom V6. Razvija 260 konjskih snaga, a tu snagu šalje na sve kotače pogonom 4Motion.. Vlasnik tvrdi kako je automobil u odličnom stanju i ima svu opremu, ali nije registriran. Cijena je samo 8000 kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje