Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tužila Samsung: Tvrdi da joj je u torbici planuo Galaxy Note 9

None Foto: Samsung

Samsungov direktor nedavno je rekao da je novi Note 9 sigurniji nego ikad, ali ova tužba odmah je podsjetila na fijsko s Noteom 7 prije dvije godine. Samsung nije dobio slična izvješća te istražuju cijeli slučaj

Diane Chung iz New Yorka tužila je Samsung, nakon što joj se navodno u torbici sam od sebe zapalio telefon Galaxy Note 9, prenosi The Sun.

Trgovkinja nekretninama u tužbi navodi da je koristila telefon 3. rujna i da je postao jako vruć. Odlučila ga je spremiti u torbicu, međutim iz nje se ubrzo čulo šištanje te je primijetila gusti dim. 

Torbicu je ispraznila na pod u dizalu te ga je nogom izbacila kad je stigla u prizemlje. Vatra se ugasila tek kad je jedan od prolaznika pokupio uređaj tkaninom i stavio ga u kantu s vodom, piše NY Post.

Foto: Samsung

Cijeli je slučaj podsjetio na fijasko povezan s Galaxyjem Noteom 7 prije dvije godine. Zbog problema s baterijama i požarima korejski div cijelu je liniju telefona povukao iz prodaje te ugasio proizvodnju. Dio baterija u telefonima nije bio pravilno sastavljen i zbog pritiska je dolazilo zbog požara, a u zamjenskim uređajima je također bilo grešaka u izradi. 

Sve je to natjeralo kompaniju da uvede drastično strožu inspekcijsku kontrolu baterija u osam koraka, što je iznad standarda. 

NOTE S FORTNITEOM Novi Note 9 od petka kod nas s još zabavnijom S Pen olovkom

Prije samo mjesec dana, DJ Koh, šef Samsungovog mobilnog odjela, rekao je kako je Note 9 sigurniji nego ikad prije i da korisnici ne moraju brinuti o baterijama, piše The Investor

Iz Samsunga su reagirali kako ozbiljno shvaćaju sigurnost korisnika i stoje iza milijuna Galaxy uređaja. Dodaju da nisu zaprimili izvješća o sličnim incidentima s Galaxy Noteom 9 te da istražuju cijelu stvar. 

Komentari (14)
  • Jako tesko da bi si Samsung dozvolio da mu se ista katastrofalna prica ponovi i drugi put. Sasvim je moguce da se Note opet zapalio, iako mislim da ova pokusava izmust koji milijuncic da osnovu izmisljanja.

    17. 9. 2018,   13:27
  • Sto sve nose u tim torbicama čudi me da češće ne gore

    17. 9. 2018,   13:41
  • ... a uvijek sam se pitao zašto je u New Yorku pored svakog ulaza u lift kanta s vodom ...

    18. 9. 2018,   05:47