Obavijesti

Tech

Komentari 68

U ime znanosti: U suludom eksperimentu pucao u sebe

U ime znanosti: U suludom eksperimentu pucao u sebe
2

Andreas Wahl pucao je puškom sam u sebe u bazenu s male udaljenosti kako bi dokazao da je voda gušća od zraka. Ovo nije njegov prvi opasni eksperiment

VIDEO

Jedan neustrašivi znanstvenik izveo je suludi pokus kako bi dokazao svoju teoriju. Andreas Wahl bio je uvjeren da metak ne leti jednako po zraku i u vodi te da će biti neozlijeđen ako prema sebi ispali hitac.

Opasnu ideju odlučio je provesti u djelo - zaronio je u bazenu i suočio se s napunjenom puškom. Potom je dugim konopcem sam ispalio hitac i pričekao sudbinu u nadi da su njegovi izračuni ispravni.

VIDEO

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Srećom, bio je u pravu. Ostao je neozlijeđen jer je metak potonuo prije nego je stigao do njega iako se radilo o vrlo kratkoj udaljenosti .

 

Oružje nije bilo izmanipulirano, nego se radilo o stvarnom hicu iz vatrenog oružja. Da se to dogodilo van bazena, Wahl bi bio upucan, no spasila ga je voda.

 

- Teže je kretati se vodom nego kroz zrak jer voda ima molekule koje su bliže jedna drugoj, nego što su to molekule zraka -pojasnio je Wahl.

 

Iako je vjerovao u svoje izračune i njemu je vidno laknulo nakon što je neozlijeđen uspio izroniti metak koji je završio na dnu bazena.

 

Samo oružje nije bilo u kvaru pod vodom. Metak je ispaljen jednakom snagom kao što bi to bilo na površini, no voda je usporila i promijenila putanju metka. Voda je 800 puta gušća od zraka i zbog toga je metak imao puno veći otpor, što je rezultiralo potonućem metka na dno bazena.

 

To nije prvi opasni eksperiment ovog ekscentričnog znanstvenika. Jednom se bacio u vatru nakon što se natapao u vodi.

 

Nemojte pokušavati ovakve eksperimente...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Otkrijte koliko je često vaše prezime u Hrvatskoj i svijetu
IMPRESIVNA STRANICA

Otkrijte koliko je često vaše prezime u Hrvatskoj i svijetu

Najčešće prezime na svijetu, Wang, dolazi iz Kine, a nosi ga čak 76 milijuna ljudi. Kako bi provjerili na kojem se mjestu nalazi vaše prezime pomoći će vam ove stranice

Uz ovaj maleni gadget imat ćete puno brži Wi-Fi u stanu
VIDEO

Uz ovaj maleni gadget imat ćete puno brži Wi-Fi u stanu

Rijetki su oni koji imaju idealnu situaciju s Wi-Fi signalom i u gotovo cijeloj kući jednako dobar signal. Pojačivači bežičnog signala mogu pomoći u tome da popravite kvalitetu Wi-Fi
U dirljivom videu za Dan žena Google slavi žene budućnosti
POGLED U BUDUĆNOST

U dirljivom videu za Dan žena Google slavi žene budućnosti

Kako bi obilježili Dan žena, Google je više od 300 žena pitao o njihovim željama i snovima. U sjajnom videu tako govore o plesu, davanju glasa onima koji ne mogu pričati...