Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čak 150.000 djece je dobilo priliku učiti programiranje

Komentari (5)
 • Lijepo i pohvalno..da je bar vise ovakvih prilika.. sustav obrazovanja nam je jako loš i treba ga iz korijena mijenjati.

  13. 8. 2019,   13:15
 • a poljoprivrednike ko jebe!! Kad id dođe iz guzice u glavu da od programiranja ne mogu proizvesti kruh onda ce vec biti kasno. Ja sam sam završio tečaj programiranja i platio ga cca 1500 eura ali sam shvatio da od toga neću pomoći društvu.

  15. 8. 2019,   15:58
 • Tko će šivati odijela u Varteksu ako sva djeca budu programeri?

  13. 8. 2019,   18:04
 • Najbitnije je da sva djeca dobiju priliku bez obzira na financijsko stanje roditelja. Nekima će tako to biti i zanimanje. Svaka čast. Puno puta sam se pitala zašto se slično ovome nisu udružili neki drugi intelektualci i zašto se nije organiziralo neko besplatno učenje engleskog jezika za stanovništvo koje to želi, a ne može si priuštiti radi novca, radi velike udaljenosti ili nečega već drugog. Nastavnika, profesora, dobrih apsolvenata i sl. ima posvuda, a dodatna zarada im ne bi škodila. U Njemačkoj na tečaju jezika čak ne treba niti knjiga nego predavač svaki puta da kopiranu lekciju koju tog dana prođu, barem taj slučaj što ga ja znam. Da se je htjelo i pritislo državu, bilo bi toga jer Hrvatska nisu samo gradovi, dostatna primanja i mogućnost učenja jezika pod nosom. Neke države koje su bile daleko iza nas i gdje je stanovništvo bilo skoro pa nepismeno, danas preko 90% znaju engleski. A mi kao u Europi?

  13. 8. 2019,   13:35