Obavijesti

Tech

Komentari 7

U Ultra stigao u Zagreb: Koliko je dobra nova zvijezda HTC-a?

U Ultra stigao u Zagreb: Koliko je dobra nova zvijezda HTC-a?
5

HTC U Ultra i Play novi su top modeli tajvanskog proizvođača, koji će u prodaju tek u ožujku, a samo par dana nakon globalne premijere, telefone smo isprobali i u Zagrebu

VIDEO

Samo pet dana nakon globalnog lansiranja, HTC je u utorak u Zagrebu predstavio novu U seriju telefona s Ultra i Play uređajima koji u prodaju stižu tijekom ožujka. Oba smo modela imali priliku i isprobati, a ono što im je glavno obilježje je odmak od metala koji je bio karakterističan za HTC-ove top telefone. 

Za razliku od One serije, kod ovih telefona HTC se odlučio za staklo kao glavni materijal u izradi i konačni dojam je odličan, dok ne počnete telefon dirati rukama. Iz HTC-a su istaknuli kako su kod izrade staklenog kućišta koristili slične metode kao u automobilskoj industriji da bi ti slojevi stakla bili što čvršći. Zbog više slojeva svaka od četiri boje (crna, bijela, roza i plava) ima i poseban efekt gdje preuzima i boje iz prostora pa njegova bijela gotovo nikad nije samo bijela. No, staklo kakvo je, svaki vaš dodir posebno će naglasiti tako da ćete ovaj telefon često brisati da ne izgleda zapackano. Srećom, uređaj se prilično lako čisti. Ili ćete ga staviti u neku zaštitnu masku. 

Ultru pogoni prošlogodišnji Qualcommov Snapdragon 821, a ne nedavno najavljen Snapdragon 835. No, iz HTC-a kažu kako se radi o tek najavljenom procesoru te su se oni odlučili za ono što je danas dostupno i najbolje, a isti procesor je i u Pixelu (kojeg je HTC radio). Što se tiče uređaja sa Snapdragonom 835, iz HTC-a napominju da će biti spremni i za njih te da je ovo njihov prvi flagship model u 2017. godini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

HTC-ovi telefoni ostali su bez klasičnog utora za slušalice, a iz kompanije su pojasnili detaljnije zbog čega su se na to odlučili. Njihova nova USonic tehnologija radi zajedno s novim slušalicama koje se spajaju na USB-C, a radi se o tome da su u slušalicama mikrofoni koji skeniraju uho i na taj način možete stvoriti različite zvučne profile, ovisno o tome gdje se nalazite. Logično, nećete jednako dobro čuti na koncertu, u knjižnici ili dok ste na poslu. Novi U Ultra ima i četiri mikrofona u različitim dijelovima telefona koji registriraju zvuk iz različitih smjerova kako bi vas telefon i njegov AI sustav bolje čuli, ali i kako bi snimio kvalitetniji zvuk. Tijekom kratke prezentacije isprobali smo snimanje i prilično bučnom kafiću mogao se jasno čuti sugovornik, ali to ćemo moći detaljnije testirati kad nam stigne primjerak za prodaju. 

Kako se radi o uređaju koji još nije finalni proizvod, teško je govoriti o svim softverskim karakteristikama Ultre, koje će se još moći mijenjati. No, nova UltraPixel 2 kamera s rezolucijom od 12 megapiksela djeluje impresivno brzo. Sama kamera ima  piksele veličine 1.55μm pikselima te f/1.8 otvor blende, a tu su i optička stabilizacija slike te laserski autofokus. HTC također očekuje puno od kamere za koju žele da bude među najbolje tri prema testovima.

Iz HTC-a još nisu otkrili koliko će telefon koštati u Hrvatskoj, ali 750 dolara (cijena u SAD-u) može biti okvir u kojem treba gledati, no kod operatera će on vjerojatno biti nešto povoljnija opcija.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....