Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uber kreće s pretplatom: Tako će se moći izbjeći skok cijena

None Foto: Matt Alexander/Press Association/PIXSELL

Uber procjenjuje kako korisnici mogu uštedjeti do 15 posto mjesečno na njihovoj sadašnjoj potrošnji na prijevoz. Pretplatu planiraju sljedeće godine proširiti na brojne druge gradove

Kompanija za usluge prijevoza Uber pokrenula je sustav članstva pod nazivom 'Ride Pass' u pet američkih gradova, kojim će putnicima omogućiti da izbjegnu povećanje cijena koje se mijenjaju ovisno o potražnji, a to bi im omogućilo uštede i do 15 posto mjesečno.

Fiksna cijena članstva u Los Angelesu iznosit će 24,99 dolara mjesečno, dok bi za isto razdoblje u Austinu, Denveru, Miamiju i Orlandu bilo naplaćivano 14,99 dolara.

Uber planira proširiti taj sustav u druge američke gradove tijekom 2019. godine, a poslovodstvo kompanije nada se kako će ta inicijativa uvjeriti putnike da je ekonomičnije koristiti Uber i odustati od korištenja vlastitih automobila.

„Jednu stvar koju često čujemo od korisnika jest da promjene cijena – koliko god bile male – mogu otežati njihovo planiranje dana s Uberom. Svakodnevno putovanje na posao klasičan je primjer i to ide ovako nekako – plaćaš jednu, nisku cijenu prilikom odlaska na posao, da bi na povratku kući shvatio da je u pitanju sasvim drugačija priča”, izjavio je voditelj proizvoda Dan Bilen.

Dodao je kako je 'Ride Pass' način za postavljanje konzistentnih cijena, prilikom bilo koje vožnje, bilo gdje u gradu, u bilo koje vrijeme, za mjesečnu naknadu.

Uber procjenjuje kako korisnici mogu uštedjeti do 15 posto mjesečno na njihovoj sadašnjoj potrošnji na prijevoz.

„Željeli bismo Uber učiniti pouzdanom alternativom samostalne vožnje – pristupačnom opcijom koju ljudi mogu koristiti za svoje potrebe svakodnevnog prijevoza”, rekao je Bilen.

'Ride Pass' nudi snižene fiksne cijene na sve svoje vožnje 'UberX', 'Uber Pool' i 'Uber Express Pool' u ovom mjesecu.

Paket pretplate u Los Angelesu mogao bi uključivati i pristup električnim biciklima i skuterima.

Komentari (2)
  • uber mi je dobro doso kad nije bilo tramvaja

    5. 11. 2018,   12:31
  • Bilo bi dobro kažete ljudima kolko über uzima ljudima i kolko vozači zarađuju

    6. 11. 2018,   10:11