Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uberu stigao veliki rival: Od danas Zagrebom vozi i Taxify

None Foto: Taxify 2

Naknada za početak vožnje iznosit će 6 kuna, vrijeme vožnje 60 lipa po minuti, dok je cijena vožnje prema kilometru 3,6 kuna. Inače, Uber je jučer objavio nove cijene prema kojima je cijena po minuti 1,20 kn

Platforma za dijeljenje prijevoza Taxify, koja je prisutna u više od 25 država i ima više od 15 milijuna korisnika, od utorka je prisutna i u Zagrebu.

Nakon Ubera, koji je u Hrvatskoj probio tržište usluga dijeljenja prijevoza, u Zagrebu je svoju uslugu lansirao i Taxify.

RIVAL UBERU U njih uložio Mercedes: Taxify od sljedećeg tjedna i u Zagrebu

Taxify je jedna od najbrže rastućih platformi za prijevoz u Europi i Africi, pokrenuta 2013. godine, s investitorima koji uključuju Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital te suosnivača uspješnog startupa TransferWise Taaveta Hinrikusa, navodi se u priopćenju iz te tvrtke.

Lansiranje platforme u Zagrebu popraćeno je popustima za korisnike, koji će se moći voziti 50 posto jeftinije uz plaćanje vožnje karticom. Korisnici mogu vidjeti procijenjenu cijenu usluge prijevoza za svoju rutu kada naručuju vožnju, a naknada za početak vožnje iznosit će 6 kuna, vrijeme vožnje 60 lipa po minuti, dok je cijena vožnje prema kilometru 3,6 kuna, kaže se u priopćenju.

Usporedbe radi, Uber je jučer objavio nove cijene vožnje, a glavna razlika u odnosu na Taxify je cijena vožnje po minuti koja je duplo viša (1,20 kuna), dok su start i cijena po kilometru isti.

Foto: Taxify

Vozačima partnerima, pak, ta platforma naplaćuje do 40 posto manje od konkurencije za korištenje platforme, donoseći tako uštede korisnicima i vozačima. Na taj način Taxify stvara veliku mogućnost zarade za vozače, a pritom ne uvjetuje ekskluzivnost svojim vozačima partnerima. 

SPAJAJU I USLUGE Niz promjena u Uberu: Plaćat ćemo višu cijenu u Zagrebu

Predstavnik kompanije u Hrvatskoj Daniel Tutić poručio je kako vozači mogu očekivati najmanje 10 posto veću zaradu s Taxifyjem u odnosu na konkurenciju

- Veću zaradu vozačima Taxify omogućava kroz programe lojalnosti u kombinaciji s nižim cijenama za korisnike prijevoza - istaknuo je Tutić.

Taxify je dostupan na iOS i Android uređajima, a svi putnici vožnju će moći plaćati i gotovinom.

Komentari (10)
  • E sad ovi stari taxisti pljačkaši mogu lagano za Irsku....sad pljačkajte tamo...good bye !

    27. 11. 2018,   09:25
  • konkurencija smeta samo lopovima, izgleda da ta vremena pomalo postaju prošlost..

    27. 11. 2018,   09:44
  • Sad će UBERovci mlatit ove iz TAXYFYa ha??

    27. 11. 2018,   14:49