Obavijesti

Tech

Komentari 168

Ubio legendarnog lava Cecila: Internet se 'osvećuje' ubojici

Ubio legendarnog lava Cecila: Internet se 'osvećuje' ubojici
2

Krivolovci su lava hranom namamili van teritorija parka, zatim ranili samostrelom, a potom gonili punih 40 sati prije nego što su ga dokrajčili vatrenim oružjem

VIDEO

U Nacionalnom parku Hwange u Zimbabweu ubijen je legendarni lav Cecil . Prekrasni lav crne grive bio je vođa čopora. Turisti su ga obožavali jer je uvijek spremno pozirao za fotografije.

Ikona Nacionalnog parka okrutno je ubijen. Krivolovci su ga hranom namamili van teritorija parka, zatim ranili samostrelom, a potom gonili punih 40 sati prije nego što su ga dokrajčili vatrenim oružjem. Trinaestogodišnjem Cecilu su zatim odrubili glavu i oderali kožu .

VIDEO

Johnny Rodriguez, šef jedinice za očuvanje životinja, rekao je za BBC kako je Cecil imao 6 mladunčadi koji će sada biti ubijeni jer će novi lav preuzeti čopor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tako to funkcionira...u divljini, priroda ide svojim tijekom – objasnio je.

Zaposlenici parka i vlasti brzo su reagirali i identificirali lovca. Radi se o stomatologu iz Minnesote u Americi – Walter J. Palmer . Palmer je poznat kao strastveni lovac te se na svom blogu hvalio svojim prijašnjim smaknućima. Za lov i ubojstvo Cecila platio je 55.000 američkih dolara lokalnim vodičima.

Ubrzo nakon identifikacije, internet je planuo. Osnovana je Facebook stranica na kojoj korisnici zahtijevaju pravdu za Cecila. Također, Palmerova stomatološka ordinacija je na Yelpu prikupila preko 2000 negativnih komentara i minimalnih ocjena što je rezultiralo zatvaranjem ordinacije do daljnjeg.

Palmer se u međuvremenu oglasio i izrazio žaljenje zbog ubojstva Cecila. Kako je objasnio u svojoj izjavi, nije znao da ne smije ubiti tog lava.

- Oslonio sam se na stručnost lokalnih vodiča kako bi osigurali legalan lov – pokušao se opravdati Palmer.

Zimbabwe, kao i mnoge afričke zemlje, pokušavaju stati na kraj krivolovu koji dovodi mnoge životinje na rub izumiranja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....