Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubisoft najavio svoju prvu igru za PlayStation 5 i novi Xbox!

Jedan od najvećih svjetskih izdavača i kreatora videoigara sada posve otvoreno priča o novoj generaciji gaming konzola.

Kao jedna od najvećih tvrtki za videoigre na svijetu, Ubisoft je vrlo vjerojatno detaljno upućen u razvoj i testiranje sljedeće generacije konzola, baš kao što je to bio slučaj i s prethodnim gaming hardverom koji je izašao iz radionica Sonyja i Microsofta. Pa opet, ovaj međunarodni studio je iznenadio svjetsku javnost tako što je vrlo otvoreno započeo priču o PlayStationu 5 i nasljedniku Xbox Onea.

Lvl8. prenosi nove vijesti o PlayStationu 5, Xboxu 4 i GTA 6

Naime, Ubisoft je potvrdio kako planira portati Rainbow Six: Siege na novi Xbox i PlayStation te precizirao svoje planove po pitanju nadolazećih uređaja. Predstavnici tvrtke tako su potvrdili kako trenutačno nema nikakvih planova za nastavak popularne mulitplayer pucačine, ukazujući na prethodno izraženu ambiciju izbacivanja barem punih sto operatera (klasa likova) prije nego što krenu razmišljati o projektu kao što je Siege 2.

S obzirom na to kako originalna igra u prosincu slavi četvrti rođendan, a trenutačno broji "samo" 46 operatera, nije izgledno da ćemo s izlaskom PlayStationa 5 i sljedećeg Xboxa dočekati i potpuno novi Rainbow Six. Umjesto fragmentiranja svoje zajednice igrača, Ubisoft ju planira dodatno ojačati i omogućiti što većem broju ljudi da igra sa i protiv što više ljudskih suboraca ili protivnika.

Ubisoftova otvorenost daje više kredibiliteta nedavnim glasinama kako će Microsoft sljedeću Xbox konzolu najaviti već sljedeći tjedan u sklopu svoje E3 konferencije u Los Angelesu. Za Sony se pak šuška kako će PlayStation 5 najaviti i pustiti u prodaju u drugoj polovici 2020.

Komentari (4)
  • Da ste se malo bolje informirali i da niste žutilo od novina, vidjeli bi da PS5 izlazi najranije 2021, a xbox bi mogao izaći druge godine

    4. 6. 2019,   22:00
  • Iskreno ovo mi je najbolja igrica na PC koju imama. Ova igrica ne kombinacija CS:GO i Overwatcha

    4. 6. 2019,   20:43
  • PS5 i GTA 6 ce izaci na isti datum i ici ce u bundle.Jedino to moze oborit sve moguce rekorde jer je letvica dignuta visoko s PS4..

    5. 6. 2019,   21:38