Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Udarac za Amazonovu dobit zbog većih troškova isporuka

None Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

U tromjesečnom razdoblju zaključno s rujnom dobit američkog diva u segmentu internetske trgovine potonula je oko 25 posto, na 2,1 milijardu dolara, pokazuje poslovno izvješće, objavljeno u četvrtak

Amazon je u petak izvijestio da je treće tromjesečje zaključio s prihodima većm gotovo za četvrtinu dok mu je dobit zabilježila isti postotni pad zbog naglog povećanja troškova isporuka.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s rujnom dobit američkog diva u segmentu internetske trgovine potonula je oko 25 posto, na 2,1 milijardu dolara, pokazuje poslovno izvješće, objavljeno u četvrtak.

PLATI PA GLEDAJ Englezi prvi put Boxing Day neće gledati na TV kanalima...

Prihodi su pak poskočili 24 posto, na 70 milijardi dolara.

Troškovi prijevoza porasli su u promatranom razdoblju 46 posto, nadomak 10 milijardi dolara.

Taj je skok, dijelom, rezultat ponude klijentima u klubu Prime usluge isporuke u roku od 24 sata, ističe šef Amazona Jeff Bezos, dodajući da će im se taj poslovni potez s vremenom isplatiti.

Narudžbe tih klijenata osjetno su porasle paralelno uvođenju usluge, tvrde poslovni čelnici Amazona.

OPREZNO S AMAZONOM Najveći web shop ima više od 4000 proizvoda koji su opasni!

- Posrijedi je veliko ulaganje i prava dugoročna odluka za klijente - tvrdi Bezos.

Ulagače je razočarala procjena kompanije o prodaji u tri posljednja ovogodišnja mjeseca.

U Amazonu očekuju da će prodaja u razdoblju od listopada do prosinca, kada padaju ključni blagdani, porasti između 11 i 20 posto. Očekivano usporavanje rasta pripisuju nedavno podignutoj stopi PDV-a u Japanu.

Komentari (4)
  • Dok god su im cijene bar 30% nize , a dostava u jednom danu doslovno - kupujem kod njih maltene sve osim prehrane. Ako nesto crkne, zamjenu obave preko vikenda ako treba , bez rijeci. Ako nesto zezne sa placanjem , nema problema , isporuce ti robu, pa posalju racun naknadno. Sve u svemu level poslovanja svjetlosne godine iznad svega ovdje. Kod njih garancije NE ZNACI da se moras ganjat sa nekakvim "servisom" i rokovima od 14-45 dana. Posalju novo odmah. Tako da mi je i smijesan ovaj pokusaj "blacenja" najvece svjetske online trgovine od kojih ostali mogu samo uciti, ako zele. A ovdje ne zele ocito.

    26. 10. 2019,   08:53
  • Bez brige, platit će mušterije.

    26. 10. 2019,   01:26