Obavijesti

Tech

Komentari 4

"Umjetnost pomaže stvoriti bolje lidere za bolji svijet"

"Umjetnost pomaže stvoriti bolje lidere za bolji svijet"
3

Ususret Digital Takeoveru donosimo priču o IEDC - Poslovnoj školi Bled, ovogodišnjem ekskluzivnom edukacijskom partneru konferencije

VIDEO

Osnovana 1986. godine, IEDC - Poslovna škola Bled danas je jedna od vodećih međunarodnih institucija takve vrste u Europi te jedna od najuglednijih poslovnih škola na svijetu. Riječ je o školi koja prati trendove, ali je svakako i inovativna u kreiranju edukacijskih programa te njihovom provođenju. Pokretanje poslovne škole te vrste u Srednjoj i Istočnoj Europi i to u vremenu velikih političkih i ekonomskih promjena u Europi, zasigurno nije bio lak pothvat. No, jasna vizija i misija profesorice te osnivačice škole Danice Purg, omogućili su da IEDC postane međunarodni centar izvrsnosti u razvoju menadžmenta.

'Naša misija je privući najperspektivnije menadžere, kao i prominentne lidere i ponuditi im razvojne programe te aktivnosti svjetske klase u istinski međunarodnom i kreativnom okruženju, nadahnuti ih nad cjeloživotnim učenjem posebno u području edukacije koje im trebaju omogućiti da postanu etički i društveno odgovorni vođe', navodi Iva Eibel, voditeljica korporativnih komunikacija u IEDC - Poslovna škola Bled.

Poslovna škola s inovativnim programom i nizom nagrada

U samom početku na školi su predavali gostujući predavači iz inozemstva, a trenutno u radu IEDC - Poslovne škole sudjeluje 66 domaćih i stranih predavača te svjetskih stručnjaka iz raznih područja, a upravo će neki od njih govoriti i na konferenciji Digital Takeover. Naime, IEDC je ekskluzivni edukacijski partner konferencije Digital Takeover koja će se 12.ožujka održati u Cinestaru Branimir Centra. Posjetitelji će imati priliku čuti kako je ova poslovna škola postala jedna od vodećih međunarodnih institucija za razvoj menadžmenta u Europi te zašto leadership nije znanost nego vještina s naznakama umjetničkog stvaralaštva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od osnivanja do danas školu je pohađalo više od 90.000 polaznika iz 100 zemalja svijeta. Stoga ni ne čudi što CNBC Europe navodi kako bi IEDC mogli nazvati Poslovnom školom Harvard Središnje i Južne Europe.

'Ciljevi IEDC su da i dalje bude centar izvrsnosti u školovanju menadžera i razvoju vodstva, kreativno okruženje za kreativno vodstvo, jedna od najboljih malih, ali inovativnih poslovnih škola na svijetu, mjesto susreta lidera'. kaže Iva Eibel.

IEDC Poslovna škola primila je niz nagrada, a 2012. godine je MBA program škole priznat od strane Udruge MBA-ova (AMBA) – koja predstavlja međunarodni autoritet kada je riječ o poslijediplomskom poslovnom obrazovanju. Priznanje joj je dodijeljeno za jedan od četiri najinovativnija MBA programa u svijetu, među 700 MBA programa poslovnih škola akreditiranih od strane AMBA i to u više od 75 različitih zemalja. Riječ je programu škole koji koristi umjetnost u edukaciji i razvoju lidera današnjice.

'Umjetnost nam pomaže stvoriti bolje lidere za bolji svijet'

IEDC je jedna od prvih obrazovnih ustanova koja je inkorporirala umjetničke procese u edukaciju. Kako bi educirala odgovorne lidere, na IEDC - Poslovnoj školi Bled su prije više od dvadeset godina integrirali komponentu poslovne etike u sve svoje dulje menadžment programe, a temu održivosti i odgovornog liderstva uključili su prije desetak godina.

'Škola je osmišljena i izgrađena kao umjetnička galerija te kao mjesto gdje menadžeri dolaze ne samo učiti, nego i biti nadahnuti', govori nam Iva Eibel.

Svjesni kako induktivne metode nisu dovoljne za rješavanje kompleksnih pitanja, kroz glazbu, vizualnu umjetnost i film nastoje doprinijeti razvoju širokog spektra sposobnosti polaznika škole te potaknuti njihovu maštu i kreativnost. Profesorica Danica Purg je u članku 'Upravljanje uz pomoć tolerancije: vodstvo kroz motivaciju i kreativnost', koji je objavljen i na web stranici škole, naglasila da su tradicionalni programi vođenja i upravljanja usmjereni na funkcionalno znanje, a globalizacija u mnogim područjima (financije, tržište, partnerstvo) traži drugačije načine razmišljanja i sposobnosti. Stoga naglašava kako umjetnost pomaže stvoriti bolje lidere, za bolji svijet.

Umjetničko stvaralaštvo pomaže polaznicima škole da što bolje vrednuju nove poslovne ideje, proizvode i usluge. Ovakav način edukacije ujedno razvija sposobnosti timskog rada, imaginacije i improvizacije koje su jako važne u današnjem svijetu strelovitih promjena. IEDC je jedna od rijetkih poslovnih škola koja kroz umjetnost uči kako promjena osim dobrih poslovnih rezultata mora stvoriti prave vrijednosti.

Specifično iskustvo polaznika škole

Zahvaljujući ovakvom načinu integriranja društvenih, ekoloških i etičkih pitanja u svoj MBA program, IEDC - Poslovna škola Bled postala je jedina ustanova iz Srednje i Istočne Europe koju je Aspen Institute u sklopu programa Beyond Grey Pinstripes svrstao među 100 najboljih poslovnih škola na svijetu. Uz to, 1999. godine IEDC - Poslovna škola Bled bila je jedna od prve dvije poslovne škole s visokom oznakom kvalitete IQA (Međunarodna akreditacija kvalitete), dok je 2005. godine je postala prva škola u Srednjoj i Istočnoj Europi koja je dobila međunarodnu akreditaciju Udruga MBA (AMBA).

No više od samih nagrada o uspjehu škole govore njezini polaznici zbog kojih je postala jedna od najvažnijih edukacijskih ustanova za kompanije i menadžere. Osim MBA i PhD programa, IEDC nudi kratke izvršne seminare za top menadžment, prilagođene programe za korporacije te niz programa za menadžment, uključujući petotjedni Opći program poslovnog upravljanja i Međunarodnu ljetnu školu za mlade menadžere. Drugim riječima, IEDC kroz svoje programe uči, ali i savjetuje te osnažuje. Polaznici škole nakon završetka programa naglašavaju kako nisu učili samo o financijama, marketingu i poslovnim procesima, nego i o tome kako dobro surađivati i raditi u timu. Naglašavaju kako je poslovna škola primjer kako bi edukacija trebala izgledati i da IEDC stvara osjećaj pripadnosti zajednici. Sve to pokazuje da je IEDC-Poslovna škola Bled škola kojoj se vjeruje i koja omogućava najbolji način učenja – onaj kroz iskustvo.

IEDC - Poslovna škola Bled je sjedište niza međunarodnih udruga

A da je zajednica Poslovne škola Bled veoma značajna pokazuje pokretanje i uključenost u niz međunarodnih udruga. Tako je IEDC sjedište Međunarodne udruge za razvoj menadžmenta u dinamičnim društvima (CEEMAN), Međunarodne akademije profesora menadžmenta (IMTA), Europskog centra za vođenje (ELC) i UN Global Compact Slovenija. Prošle godine IEDC Poslovna škola osnovala je Svjetski institut za održivi razvoj i etičnost - WISE, koji ima cilj putem istraživanja služiti profesionalcima u području održivog poslovanja unutar rastućih gospodarstava. Glavna zadaća instituta je razviti istraživački i obrazovni program kako bi se pokrenula integrirana održivost i olakšala primjena najboljih praksi unutar gospodarstava u razvoju.

Poslovna škola Bled je ujedno povećala i istraživačke aktivnosti te je organizirala međunarodnu istraživačku konferenciju u Kini. Prošle godine škola je izdala sedam knjiga, objavljenih u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

'Istraživački rad je vrlo važan za IEDC. Ulažemo velike napore u suradnju s međunarodnom zajednicom istraživača i praktičara te provodimo istraživanja koja premošćuju jaz između teorije i prakse na smislene i utjecajne načine. Također koristimo rezultate naših i drugih relevantnih istraživačkih aktivnosti kako bismo unaprijedili aktivnosti učenja u svim našim obrazovnim programima', zaključuje Iva Eibel.

Konferencija Digital Takeover održava se 12. ožujka u Cinestaru Branimir Centra Zagreb. Sve novosti vezane uz konferenciju pratite na službenoj stranici i Facebooku

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh
DIGITAL TAKEOVER

Emil Tedeschi: Ne postoji kristalna kugla koja garantira uspjeh

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe jedan je od najuspješnijih biznismena u Europi, a njegov poslovni put do vrha inspirativna je priča o poslovanju u kojem uvijek treba imati rješenje u rukavu za najgore situacije

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja
ZNAČAJNA UŠTEDA

Evo kako kupovati povoljnije nakon sezonskih sniženja

Ljetna sezonska sniženja su završila, no to ne znači i kraj popustima i niskim cijenama. Ako pomnije pratimo ponude u trgovinama i web shopovima, proizvode po sniženim cijenama možemo kupovati tijekom cijele godine
Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska
Marka iz budućnosti

Znate li što je kriptomarka? Evo kako izgleda prva hrvatska

Uskoro će se na domaćem tržištu pojaviti prva digitalno-analogna kombinacija poštanske marke, čiji će dio služiti za uobičajeno slanje pošte, a dio za korištenje na blockchainu