Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uskočite u kokpit i poletite s nosača u sjajnom 360° videu

None Foto: 360Fly

Uz naočale za virtualnu stvarnost ovaj video vjerojatno će vam izgledati kao da ste u kokpitu vojnog aviona, no u svim smjerovima možete se okrenuti i u ekranu YouTubea na računalu

Doživjeti uzlijetanje s nosača zrakoplova u vojnom lovcu rezervirano je samo za najbolje pilote. No, današnja tehnologija omogućuje svima da dobiju uvid kako to izgleda. Posada američkog nosača zrakoplova USS Harry S. Truman snimila je impresivan video u 360 stupnjeva koji prikazuje uzlijetanje lovca F/A-18 Super Horneta. 

Ovaj video mišem možete rotirati na YouTubeu i tako pratiti akciju iz svih kuteva gledano iz kokpita. Vidite sve što u tom trenutku može vidjeti i pilot, uključujući i njegov plan leta. No, vjerojatno je puno bolji doživljaj vidjeti ovaj video uz sustav za virtualnu stvarnost, poput Samsung Gear VR-a koji se prodaje u Hrvatskoj. Ako ga još niste isprobali, ovdje pogledajte gdje to možete učiniti.

U snimci se čak otkriva i da je ime pilota Christian, barem prema natpisu na njegovoj kacigi te da je dio borbene jedinice 103. 

Uzlijetanje Super Horneta s kratke piste nosača zrakoplova traje samo pet sekundi. Video je snimljen 12. prosinca prošle godine tijekom misije USS Harryja Trumana u Sredozemnom moru u blizini obale Italije. U međuvremenu su lovci ovog nosača zrakoplova u akciji protiv takozvane Islamske države u Iraku i Siriji. 

Komentari (12)
  • madre di dio - koja idiotaria od videa !!! a iznad svega 90 sekundi nis dogadjanja !?!?!!?

    18. 2. 2016,   15:20
  • to već postoji u war thander

    18. 2. 2016,   13:07
  • glupost

    21. 2. 2016,   20:13