Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Utjecaj tehnologije na ljudsko tijelo: 'Pisaća šaka i tech vrat'

None Foto: tollfreeforwarding.com

Efekti moderne tehnologije na ljudsko tijelo tema su mnogih znanstvenih istraživanja. Jedna je kompanija sad napravila 3D model budućeg izgleda ljudskog tijela koje izgleda pomalo zastrašujuće

Ljudsko se tijelo godinama razvijalo i prilagođavalo svijetu, a prema predviđanju nekih znanstvenika to bi se moglo i nastaviti zbog utjecaja tehnologije. Tako bi za ljudi za 100 godina mogli imati tijelo prilagođeno utjecaju nove tehnologije.

Foto: tollfreeforwarding.com

'Mindy' je primjer žene čije je tijelo doživjelo promjene uvjetovane korištenjem tehnologije. Ona ima pogrbljena leđa zbog dugotrajnog sjedenja ispred kompjutera i spuštanja njezine glave kako bi gledala u pametni telefon. Vrat joj je manji i jači kako bi mogao balansirati glavu prilikom čestog spuštanja pogleda u pametni telefon.

Nastavak njezine adaptacije je i gušća lubanja koja brani mozak od radijacije iz pametnih telefona za koju neki vjeruju kako ostavlja ozbiljne posljedice na ljudsko zdravlje. Mozak joj se smanjio prema teoriji da sjedilački način života smanjuje njegov kapacitet.

Ruke su pak posebna priča. Jedna bi ruka mogla imati 'sindrom 90 stupnjeva', odnosno zbog držanja pametnog telefona biti svinuta pod spomenutim kutem, dok bi šaka poprimila oblik za baratanje telefonom, tzv. 'pisaću šaku'.

Foto: tollfreeforwarding.com

Pomak bi se mogao dogoditi i kod očiju. 'Mindy' ima razvijen drugi očni kapak koji joj omogućuje zaštitu od štetnog svjetla koje proizvode tehnološki uređaji. 

Foto: tollfreeforwarding.com

Naravno, ovaj je model ekstremno napravljen i dizajniran kako bi šokirao, ali daje interesantan vizualni uvid u tjelesne promjene temeljene na znanstvenim istraživanjima.

POGLEDAJTE Lvl8. POGAĐANJE GAMING RIJEČI:

 
Komentari (14)
  • Vecu razinu gluposti nisam dugo vidio

    26. 6. 2019,   20:10
  • Ako cure budu ovako izgledale u budućnosti, ljudskoj rasi prijeti izumiranje zbog ne seksanja.

    26. 6. 2019,   20:58
  • Nebitno.Bitno je da nadem nekakav koliko toliko stalan posao u ovoj propaloj drzavi.

    27. 6. 2019,   13:12