Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sve na dohvat ruke: U Oculusu rade rukavice za igranje u VR

None Foto: Mark Zuckerberg/Facebook

Mark Zuckerberg je na svom profilu podijelio fotografiju novih rukavica na kojima radi Oculus, koje omogućuju puno prirodnije baratanje predmetima u virtualnoj stvarnosti

Oculus želi da u skorije vrijeme rukama crtamo, tipkamo ili bacamo paučinu kao Spiderman u virtualnoj stvarnosti. Novi način interakcije s predmetima u virtualnoj stvarnosti pokazao je Mark Zuckerberg koji je jučer objavio niz fotografija iz Oculusova istraživačkog laboratorija. Dok su Touch kontroleri dobar način za baratanje predmetima u igrama, VR rukavice se čine kao velik korak naprijed u uživljavanju u virtualni svijet. 

Iako nisu otkrili više detalja o rukavicama, na fotografiji se vidi OptiTrack kamera koju koriste u razvoju. Ranije je Oculus kupio i startup Pebbles Interfaces koji prati vaše ruke što bi trebalo pomoći u razvoju ovih rukavica. Naravno, Oculus nije jedini koji radi sličnim uređajima, a ova vijest mogla bi biti od velike važnosti za samu kompaniju. Objavili su kako će u Best Buy trgovinama u Americi zatvoriti 200 do 500 demo postaja za VR, a ovakav prirodniji način za interakciju mogao bi povećati interes ljudi.

Komentari (3)
  • za 20 godina cu probati kada postane dostupno sirokim masama

    12. 2. 2017,   17:10
  • 100 put sam rekao... nis od VR u gamerske svrhe.. dok ne izmisle holodeck ili upravljanje mozdanim valovima nis od tog... ako se kreces i imas nes na faci prije il kasnije ces poljubit zid... ak sjedis... nemres se okretat..... ali samo nek razvijaju tehnologiju.....

    10. 2. 2017,   16:34
  • Probao nedavno playstation vr i meni osobno cudo..i najgluplja igra je predobra...stvarno dobro izgleda a tek je pocelo a sta ce tek bit za koju godinu..

    17. 2. 2017,   21:23