Obavijesti

Tech

Komentari 5

Veći i pametniji: LG i Samsung imaju OLED ekrane od 55 inča

Veći i pametniji: LG i Samsung imaju OLED ekrane od 55 inča
24

Iako će cijene velikih OLED televizora biti previsoke za većinu prosječnih kupaca, u LG-u očekuju da će ih ove godine prodati do 300.000, a u 2013. do dva milijuna

VIDEO

Samsung i LG digli su "tv rat" na novu razinu predstavljanjem 55 inčnih OLED ekrana na sajmu u Las Vegasu. Dosad su ekrani takvih dimenzija bili preskupi za izradu i uglavnom rezervirani za ekrane pametnih mobitela. 

Iako će im cijene biti paprene, čelnici u LG-u predviđaju da će prodati između 200.000 i 300.000 takvih televizora ove godine, a sljedeće godine do dva milijuna, piše Forbes. Inače, uređaj bi na tržište trebao tek u svibnju i dolazit će samo u toj veličini. 

U LG-u navode da su prednosti OLED (organic light-emiting diode) puno bolja kvaliteta slike i preglednost iz različitih kuteva. Očekuju da će ove godine prestići Samsung i na području 3D televizora te postati globalni lider, a da to postignu povećali su ponudu modela i predstavili uređaj koji skoro da i nema okvir. Točnije, okvir mu je debljine samo 1 milimetar. Google TV koji su predstavili u Las Vegasu na tržište neće ove godine.

Samsung je uz OLED televizor predstavio i novi ES8000 LED televizor koji ima dvojezgreni procesor, kameru, mikrofon i softver kojim možete televizoru davati glasovne naredbe, a slično će imati i LG za svoje top modele. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim što će biti pametniji, Samsungovi televizori imat će i Evolution kit, prostor za čip kojim će se moći nadograditi hardverske i softverske mogućnosti. 

Slične mogućnosti predstavio je i Panasonic sa svojim Smart Viera televizorima koji će imati i Skype podršku kako bi mogli pričati s prijateljima dok na drugom dijelu ekrana gledate televizor,  piše CNN.

Samsung je na svom velikom predstavljanju najavio i novi tablet Galaxy Tab 7.7 te Galaxy Note s podrškom za LTE mreže, a imaju i nove kamere i fotoaparate s WiFi podrškom za olakšano dijeljenje datoteka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'
FINA RIBA ZA SVAČIJI DŽEP

Moletu jedite umjesto bakalara, a trlju frigajte za 'fritto misto'

Manje popularna riba je jeftinija, a dostojna je zamjena za bakalar i lignje. Isprobajte frigane trlje, paštetu od molete i 'fritto misto' - neće vas 'udariti po džepu'