Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Velik korak za našu znanost: Ulazimo u CERN 28. veljače

Komentari (13)
 • Cern je ideološki opsjednuto mjesto. Umjesto da budu revolucionarno mjesto za tehnologiju i znanost, zapošljavaju ljude na temelju svog spola. Previše su zabrinuti da ima dovoljno žena tamo umjesto da imaju najbolje od najboljih. Tužno je u što se znanost pretvorila.

  11. 1. 2019,   12:37
 • Nije mi jasno čemu, tamo ne trebaju političare a nitko drugi iz Bananistana neće moći biti delegiran tamo.....

  11. 1. 2019,   11:26
  • Pa da što će nam CERN kad nam je cilj biti najbolji seljaci u Europi. Ne treba nam nama ni traktor dovoljna je motika.

   11. 1. 2019,   11:40
  • Nije problem u napretku, pitanje je tko će se time baviti. Mladi odlaze (ako nisu sinovi uglednih, da ne griješim dušu kojih ) a za naprednu djecu itako nema novaca, (primjer robotičara iz Osjeka). Preostaje samo poneko mladunče kakvog političkog uhljeba.....

   11. 1. 2019,   11:55
  • A to je drugi par rukava. Ali malo i crno gledaš na to. Ima još poprilično ljudi koji mogu i žele se pridružit programu. A najviše je korisno upravo iz razloga što za naprednu djecu nema novaca. Jednostavniji ulaz u program znači da ne moramo stvarati uvijete ovdje već koristimo njihovu infrastrukturu. Samo program CERN-a ne znači da će se tamo ići fizički već ćemo povući dio infrastrukture do nas (otvaranja optičkih kablova za potrebe znanosti, otvaranje raznih laboratorija, programi razmjene studenata i odrađivanje prakse u CERN-u itd itd)

   11. 1. 2019,   12:06
  • Ne crno, samo realno. Predugo gledam što se zbiva da bih još imao nade. Sve mi to miriše na razlog više za naslikavanje raznih ukruha. A povjest nas uči da bi se sposobni i uspješni Hrvati u tom projektu eventualno mogli pojaviti samo kao predstavnici nekih drugih zemalja, a mediji će onda ponosno pisati "Hrvat iz odnekuda" (možda prethodno protjeran by uhljebi iz Bananistana) ili "naučenjak hrvatskog porijekla"......

   11. 1. 2019,   14:32
 • Cern je pri svome kraju, jos se vrse neki eksperimentalni pokusi, kad je bilo bitno, nasih nije bilo i to ne radi vlade, vec jednostavno, nisu nam dali.

  11. 1. 2019,   12:18