Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vipnet je od danas postao A1: Što će to značiti za korisnike?

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 7

Sve oznake Vipneta u Hrvatskoj tijekom noći su se promijenile u A1. Do 2020. A1 grupa u svim će državama biti pod istim imenom. Korisnici zbog ovoga neće morati odlaziti u dućan ili imati neke procedure

Kao što su to najavili prije nekoliko mjeseci, nakon 19 godina Vipnet odlazi u prošlost i u Hrvatskoj od danas postaje A1 Hrvatska. Austrijska kompanija još je lani odlučila da će A1 postati jedinstveni brend za sve njihove tvrtke.

- Iza promjene našeg brenda i naziva tvrtke stoji puno veća strateška promjena koja će utjecati na sve segmente našeg poslovanja. S novim brendom A1 namjeravamo postati vodič kroz složeno digitalno doba za sve naše korisnike - rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska. Dodaje kako se te potrebe korisnika danas ne mogu zadovoljiti bez najmodernije infrastrukture poput, optike, mreže nove generacije i 5G tehnologija te je najavio i da nastavljaju s modernizacijom mreže. Dvorjančanský je najavio i kako će do 2020. u svim zemljama u kojima posluju postati A1, što znači da će se Vipnet koji još djeluje u Srbiji i Crnoj Gori i tamo pretvoriti u A1. 

Uz to, na naše bi tržište trebala uskoro stići i A1 Xplore usluga za streaming glazbe kojom planiraju konkurirati postojećim servisima poput Deezera i Google Play Musica.

Zagreb: Zgrada A1 Hrvatska | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

No što će to značiti za korisnike?

Iz A1 navode da nema potrebe za promjenom opreme, pretplatničkih brojeva, SIM kartica ili ugovora o trajnom nalogu ako ste korisnik Vip ili B.net usluga. 

Za korisnike na Tomatu nema promjene, jer on ostaje kakav je i bio. B.net će biti dostupan u okviru A1 ponude, a Vip Metronet Business Solutions postaje A1 Business Solutions. 

Promjena naziva mreže iz HR VIP u AI HR trebala bi biti vidljiva automatski na uređajima. Ako nije, isključite i ponovno uključite uređaje. 

Isto tako, na izbornicima TV sučelja tijekom mjeseca će se vidjeti promjene Vip i B.net logotipa u A1, a nju će pratiti i promjene boja.

Neiskorišteni Vipme bonovi i novac koji je ostao na računima vrijedi i nakon promjene. 

Promjena naziva tvrtke prati i promjene naziva postojećih usluga, pa će tako Moj Vip postati Moj A1, Vip Now se mijenja u A1 Xplore TV, Vipme u A1 usluga na bonove. Svi postojeći login podaci i email adrese za te usluge ostaju nepromijenjeni. Moj A1 aplikacija kojom pratite potrošnju već je dostupna kao ažuriranje postojeće aplikacije. Isto tako, Moj B.net portal korisnike će automatski preusmjeriti na Moj A1 portal. 

A1 tijekom listopada zbog promjene svih naziva i usluga korisnicima nudi različite popuste i usluge, poput besplatnog gledanja utakmica Lige prvaka i dodatnog prometa. 

Komentari (10)
  • Baš se pitam jel će i ovo bit sa goreg na gore?!

    2. 10. 2018,   14:44
  • Najbolje bi bilo ulagat u optiku.

    2. 10. 2018,   01:46
  • ma ostat ce sve isto

    2. 10. 2018,   21:21