Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Više od 1000 učitelja poručilo Vladi: 'Spremni smo za štrajk'

Komentari (333)
 • Moja svekrva radi kao uciteljica, jos 3 god. Do mirovine. Nikad se nije zalila i uvijek govori da ima najljepsi posao na svijetu. Ode u pola 8 ujutro, u 12 je vec doma. Praznika i neradnih dana kao u prici. I sve im je placeno.. dakako, to nije posao za svakoga, ali nevidim razloga za strajk. Sta su mislili da ce imat placu 10 000 kn? Prije roditelji trebaju organizirat strajk zbog masu nepotrebnih informacija koje uce, testova iz glazbenog i likovnog u 2. Razredu osnovne, torbi od 20 kg, kao i zbog toga sto prije 1. Razreda trebaju znat citat i pisat..

  6. 5. 2019,   20:12
 • Profesorica sam i radim u srednjoj školi. Tjedno imam 23 sata, 3 sata pauze, informacije. Svaki dan sam u prosjeku barem jedan sat na e-dnevniku. Sa svojeg mobitela zovem roditelje, koristim svoje računalo, printer i internet jer škola nema odgovarajuće uvjete. Uz nastavu i rad na e-dnevniku, radim pripreme, pišem i ispravljam testove. U prosjeku dođem 30 minuta ranije i toliko ostanem nakon nastave. Često radim najmanje 8 sati dnevno, a ne 3, 4 koliko pojedinci pišu u komentarima. Zadovoljna sam s poslom, no vrijeđa me kada neobrazovani ne žele raditi za istu plaću za koju ja radim. No, takvi nikada ništa neće imati i ostat će jad i bijeda. Svi vi koji ste zavidni prema profesorima i učiteljima završite fakultet i uživajte u životu.

  6. 5. 2019,   20:47
  • Nemoj se opravdavati budalama na komentarima. Da je bilo tko najavio štrajk ili išta slično, isti bi bili komentari.

   6. 5. 2019,   20:54
  • Draga...to je jal neobrazovanih..ništa više ;)

   6. 5. 2019,   21:12
  • Ja sam omladinac i moje radno vrime je 10 sati. Kad dođe moje slobodno vrime, subot i nedilja, moram da se opustim, odem u gostionu, narižen se i pravim haos.

   6. 5. 2019,   21:30
  • Profesorice! Da li ste kupili diplomu? Netko, tko ima toliko grešaka u tako kratkom komentaru iznad, trebao bi šutjeti, a ne se još dičiti time da je profesor/profesorica. Svima vama treba provjeriti diplome.

   6. 5. 2019,   21:37
  • @Dsquared2 Da li ste kupili diplomu ?? DA LI !!! Hahahhahaha !!!! I ti nekome da mudruješ o pravopisu breeee !!

   6. 5. 2019,   21:41
  • Ah, tek sad vidim da si jedan od onih kojim je poštapalica "kod nas u Njemačkoj" navika, a ne izgovor. Primite moje isprike.

   6. 5. 2019,   21:43
  • A šta si ti sad "obrazovana"i pokupila svu pamet svijeta...pozdrav iz Norveske profesorice 💸💸💸

   6. 5. 2019,   22:00
  • 24xreader praznici učenika nisu naši praznici. Nakon završetka nastave, slijedi produžna nastava, pisanje matice, printanje svjedodžbi, upisi...Isto tako u 8. mjesecu popravni rokovi... Puno poslova radimo od kuće jer u školi nemamo uvjete. Koristimo svoje škare, ljepila, plakate, bojice... Gdje toga drugdje ima? Zar ne zaslužujemo pokoji dan više? Je li plaća od 5500 prevelika?

   6. 5. 2019,   23:14
  • Kompleksi frcaju na sve strane! Preporucujem terapiju i uzivanje u zivotu!

   6. 5. 2019,   23:17
  • A koliko sati tj mjeseci godisnje ste doma???? Koliko radnih nedjelja imate????

   7. 5. 2019,   00:29
  • Najjači argument-dođem 30 minuta ranije i toliko ostanem nakon nastave..... Na mom poslu to spada pod obavezno, i ne žali se nitko... Zaboravili ste napomenuti da se vozite i svojim automobilom na posao.... Prestrašno.... To nije moj jal prema profesorima, već se pitam gdje su vam granice???? Zar vi ne vidite realnost u državi u kojoj primate plaću za vaš "nerad" s obzirom na ostali narod koji radi i blagdanima i nedjeljama i to po 12 sati dnevno.....

   7. 5. 2019,   00:43
  • U osnovnoj školi su plaće 7000 kn jer ih plaća grad dok u srednjim školama plaće kreću sa 5500 jer ih plaća država. Unatoč tome, više slobodnih dana i vremena te veće plaće, smatra se da je prestižnije raditi u nekoj gimnaziji

   7. 5. 2019,   00:44
  • Pogledajte na sudskom registru tko su osnivaci skola. Zupanije, tj. drzava.

   7. 5. 2019,   00:51
  • 7000?pa o čemu mi pričamo???? Majko mila..... Pokrijte se ušima i u kut.... Kakav štrajk.... NE PODRŽAVAM

   7. 5. 2019,   04:20
  • Magija 1, problem i jest u tome što se u vašoj branši nitko ne žali zbog izrabljivljanja, već na to šutke pristaje i obezvrjeđivanje rada i radnika smatra normalnim i prirodnim procesom... Radno vrijeme profesora/učitelja je specifično upravo zbog rada sa DJECOM, tj. živim ljudima koji nisu strojevi/papiri/kašete kupusa pa su djeca, kao takva, podložna psihomentalnom umoru i zamoru, za razliku od kašeta kupusa/mesoreznice/računala/papira, i sl.

   7. 5. 2019,   06:46
  • Behemot, plaća u OŠ 7000 kn je plaća s dodacima, sa statusom mentora (napredovanje u zvanju) i s najmanje 20 god.staža...

   7. 5. 2019,   06:49
  • Podaci koje daje ministarstvo su lažni. Učitelj/profesor s 30 i više godina radnog iskustva MOŽDA ima više od 7000 kuna plaću, dok svi ostali imaju puno manje. Manipuliraju s podacima. Zar ne razumijete da im je u interesu da javnost smatra sa smo preplaćeni?

   7. 5. 2019,   06:55
  • Magija, vidiš li ti realnost?! To što netko radi po 12 sati i bladganima i nedjeljama nije razlog da se profesori ne izbore za status kakav i zaslužuju s obzirom na sve... Oni koji šutke pristaju na obezvrjeđivanje i omalovažavanje, po meni, drugo niti ne zaslužuju... Znači, zato što netko pristaje na izrabljivanje i podcjenjivanje, to znači da svi trebaju u društvu pognuti glave i ništa ne poduzimati i (iz)boriti se za nešto više/bolje?! A zašto, primjerice, ne bi posao i plaću učitelja, usporedila sa onima koji su manje obrazovani u odnosu na učitelja, ne rade ništa, ne odgovaraju ni za šta, a plaće su im i do 3x veće od učiteljskih?! U čemu je jedan sudac vrjedniji od učitelja i bolje plaćen?! Ili, npr., prodavačica na HŽovoj blagajni koja možda ima SSS i plaću 9000 kn?!

   7. 5. 2019,   07:04
  • Dragi ucitelji, jedino vam arogancije i prepotencije ne nedostaje....masete svojim diplomicama kao da su ratni trofeji, omalovazavate svaciji rad, uzdizuci sebe u zvijezde. Naravno, ocekujete naklon do groba od svakog roditelja, cije dijete niste nista naucili! Dnevno mi kroz ured prode cca 50 odraslih, najprepotentniji su ucitelji! Fakti su fakti!

   7. 5. 2019,   07:17
  • Ja@, od kada je izboriti se za bolji status i materijalni položaj u društvu jednako aroganciji?! To što netko ne shvaća i nije u stanju razumjeti zakonitosti rada u obr sustavu, to nije znak profesorske arogancije, već je znak osobne mentalne skučenosti, nesposobnosti gledanja dalje od vlastitog nosa i prilagođavanja stvarnosti prema vlastitim potrebama/mjerilima... Vi ste sebi u glavi zacrtali film prema kojem su učitelji/profesori neradnička bagra koja traži kruha iznad pogače jer je tako lakše nositi se sa vlastitim frustracijama/životnim promašajima i neuspjesima... Dakle, profesori su krivi i arogantni jer vi niste u stanju sagledavati stvarnost šire i (iz)boriti se da vaša stvarnost bude drugačija... Prosvjeduj, buni se, tko ti brani?!

   7. 5. 2019,   07:42
  • Ja@, oprosti, ali iznošenje realnosti i stvarnosti rada u hrvatskome obr sustavu nije omalovažavanje i obezvrjeđivanje drugih... Druga je stvar što se vama koji ne radite u obr sustavu ta stvarnost ne sviđa jer je svjetlosnim godinama udaljena od realnosti u vašim glavama o radu profesora i učitelja jer vam je tako lakše nositi se sa vlastitim životnim promašajima/frustracijama kada za to okrivljavate profesore / učitelje... Zašto su u skandinavskim zemljama učitelji/profesori među najbolje plaćenim strukama/zanimanjima?! Zašto jednom Norvežaninu/Fincu ne pada na pamet profesore zbog plaće i materijalnog statusa i ugleda u društvu prozivati da su neradnička i arogantna bagra?!?

   7. 5. 2019,   07:50
  • Ah, kobajagi, bukva ostaje bukva, bez obzira na novac i materijalno bogatstvo... Kad bi barem novac mogao bukvu pretvoriti u nešto plemenitije, ali ne ide, jbga....

   7. 5. 2019,   11:05
  • kuglica, sto si se uzbudila...i sama kazes da novac nije bitan! ( ponavljas bukvu, i to 😁). Cemu strajk? Zar nisi upucena u stanje drzavne blagajne?

   7. 5. 2019,   12:15
  • Ja-sam-ja, upućena sam ja u stanje državne blagajne jako dobro...jer dok u državnoj blagajni ima za bonuse/ plaće/ dodatke/vozni park vladajućih i njihovih satelita i poltrona u državnim firmama, a koji svi zajedno nemaju stručnu spremu koju ima jedan profesor, dotle me nitko ne može uvjeriti u bajku u koju ti naivno vjeruješ, a to je da novaca nema...novaca ima, ali za prosvjetu ga nikada nema...svi želimo kvalitetnu prosvjetu, a nitko u tu istu prosvjetu ne želi uložiti niti kune...zašto su u skandinavskim zemljama profesori među najtraženijim i među najbolje plaćeni zanimanjima?! Jer se u prosvjetu ulaže i tamo nikome ne pada na pamet prosvjetu i prosvjetare smatrati troškom i teretom...Država u kojoj je obrazovanje i ulaganje u obrazovanje trošak i teret, takva je država osuđena na bukve koje će biti savršeno zadovoljne stanjem u kojem ih se izrabljuje i omalovažava jer su uvjerene da je omalovažavanje i izrabljivanje prirodan i normalan proces, a oni koji se drznu reći da to nije tako, njih te iste bukve smatraju arogantnima...

   7. 5. 2019,   13:07
  • ja-sam-ja, dok je takvih poput tebe koji naivno vjeruju da će otimanjem, oduzimanjem i smanjivanjem radničkih prava jednoj grupaciji druga od toga profitirati, dotle će se ovakve vladajuće garniture i dalje uspješno održavati na vlasti...jer dok se mi međusobno glođemo i vodimo besciljne i jalove rasprave o tome tko zaslužuje plaću, a tko ne, dotle nam sve poskupljuje, zemlja se rasprodaje, ali nema veze, to je ok, na to smo navikli, ali tražiti bolje uvjete rada i dostojanstvenu plaću, e, to je problem...

   7. 5. 2019,   13:11
  • poruka svim prepotentnim, bahatim i umišljenim učiteljima i profesorima koji misle da je njihov posao najteži na svijetu i da zaslužuju veliku plaću samo zato jer su završili faks, dajte otkaz ako vam je plaća mala i tražite drugi posao, veoma jednostavno, ali vama to ne pada na pamet jer vam je jako dobro, slobodni vikendi i blagdani, praznici, bezbroj dana kada odradite samo 4-5 sati i nemojte mi molim vas pričati kako radite van radnog vremena, prva susjeda mi je profesorica tjelesnog, koliko ta cura ima slobodnog vremena a radi puno radno vrijeme je prestrašno, preko ljeta mjesec i pol u komadu slobodna, čisti i iznajmljuje apartmane doma a plaća ide

   7. 5. 2019,   15:26
  • Podrška nastavnicima i profesorima...borite se !

   7. 5. 2019,   16:37
  • Nuklearni, daj mi objasni kako je moguće da jezičari i prirodnjaci bježe iz škola i da ne žele uživati u tim benefitima koje opisuješ?! Kako je moguće da svjesno odlaze tamo gdje im je teže i gore?! Kako je moguće da bježe od nerada, toliko slobodnog vremena, od obijesnih plaća?! Tvoj primjer sa dotičnom prof TZK ne ocrtava i ne daje realnu sliku ljepote rada u obr sustavu....

   7. 5. 2019,   20:15
  • Nuklearni, definiraj veliku plaću! Stalno spominješ da profesori misle da im pripada velika plaća! Koliko je to velika plaća kada opismenjuješ i odgajaš?! Tko to može izmjeriti, koliko to vrijedi?! Velika plaća je relativan pojam, ali plaća od koje se može dostojanstveno živjeti je konkretnije određenje... Žao mi je što moram razbiti tvoj film o radu profesora koji neprestano vrtiš, no profesori se NE bore za veliku plaću, već za plaću od koje će moći, s obzirom na uloženo, dostojanstveno živjeti... Je li to obijest?! Profesori ne smatraju da i drugi ne trebaju dostojanstveno živjeti, ali ti i tebi slični smatrate da profesor ne treba dostojanstveno živjeti jer je netko procijenio da profesor ne radi ništa ili radi malo... Na čemu se to temelji?! Kako možeš izmjeriti koliko je netko uložio truda, svojih sposobnosti i stručnih znanja u radu s drugima?! Zar se to mjeri po količini sati provedenih u razredu?! Kirurg koji izvodi operaciju u trajanju od 5 sati je sposobniji/bolji vrijedniji od onog koji izvodi rutinsku operaciju krajnika?!

   7. 5. 2019,   20:25
  • kuglica pročitaj malo svoje i komentare svojih kolega učitelja pa možda i skužiš da parate nosevima oblake, svaka vama čast na vašem radu ali vi uporno ne shvaćate ili ne želite shvatiti da vi ne stvarate novu vrijednost nego da ste plaćeni iz proračuna a taj proračun moraju napuniti porezni obveznici kojih je sve manje, što se tiče te vaše borbe za veće plaće, to razumijem, svatko želi veću plaću ali čemu to kukanje da je vaš posao najteži na svijetu, zar ne shvaćate da time podcjenjujete sve druge poslove, što se tiče slobodnog vremena vi ga imate uvjerljivo najviše od svih zanimanja, to je jednostavno činjenica koju ne možete pobiti

   8. 5. 2019,   17:25
  • hahahaahahahahahahahaahahaha sineee legendo, inace po zanimanju si kovač

   13. 5. 2019,   11:16
 • učiteljima nije ništa lošije nego nama ostalima..trebali bi onda svi u generalni štrajk.

  6. 5. 2019,   20:20
  • Istina...al onda bi trebali podržat ovaj štrajk pa im se pridružit..

   6. 5. 2019,   20:35
  • Čakim je i bolje jer ne moraju zaraditikako bi dobioli plaću oni, dok kod privatnika ti novac moraš zaraditi i još ti država uzme 40% plaće kakobi dala za njihovrr (izmeđuostalog)

   6. 5. 2019,   20:36
  • @dogma11,ta vremena su prošla..ne sjećam se da se netko "izvana" priključio ikad kad se štrajkalo u mojoj branši..zato nam je ovako kako je,davno sam prestala vjerovat u priče o solidarnosti @03041,točno..ne razumiju i ne znaju oni kako je u realnom sektoru

   6. 5. 2019,   20:46
  • postoje dvije države unutar HR, državna služba i privatni sektor, ako učitelji idu u štrajk što bi tek trebali ovi iz privatnog sektora

   6. 5. 2019,   21:04
  • Najbolje da učitelji štrajkaju i za ove iz privatnog sektora...pfff

   6. 5. 2019,   21:06
  • dogma koliko imaš staža u privatnom sektoru i da li ti uopće shvaćaš poantu mog komentara? nadam se da ne predaješ u školi

   6. 5. 2019,   21:07
  • Koja je poanta tvog komentara...ako je tebi loše nek bude i meni?

   6. 5. 2019,   21:09
  • moj muž radi u privatnom sektoru, a ja u javnom, a on ima puno veću plaću nego ja koja imam i višu razinu školovanja od njega. Tak da nije svuda u privatnom i realnom sektoru tako grozno kako svi vole predstavljati

   6. 5. 2019,   21:13
  • ako ti predaješ u školi to je tragedija, da bi se povećale plaće državnim službenicima netko to mora platiti, lova ne pada sa neba, zašto bi meni bilo loše da bi tebi bilo dobro?

   6. 5. 2019,   21:14
  • Znači da je tebi dobro....šta kukaš onda :))

   6. 5. 2019,   21:16
  • Milano ista situacija i kod mene. Muz radi u privatnom sektoru, ja u javnom, on sa SSS ja VSS i ima vecu placu od mene.

   7. 5. 2019,   00:41
  • Silavz, uporno tvrdite kao učitelji/profesori ne znaju kako je u realnom sektoru, dok, vidim, svi iz realnog sektora jako dobro znaju kako je biti u razredu, ne kao učenik, već kao učitelj/profesor... Smatrate li da svi trebamo pognuti glave i ne činiti ništa?! Smatrate li da je ok i u redu da svi šutke pristajemo na izrabljivanje i obezvrjeđivanje?! Ako su vaši odgovori na ova dva pitanja DA, tada doista ništa bolje niti ne zaslužujemo od toga da nas se i dalje izrabljuje, da se naš rad obezvrjeđuje i da se to smatra prirodnim i normalnim procesom...

   7. 5. 2019,   07:22
  • kuglica spusti se na zemlju, misliš da drugima nije teško na poslu? i ne, nitko ne treba pistajati na izrabljivanje ali shvatite da vaše plaće ne mogu rasti ako ne raste gospodarstvo, veoma jednostavno, vi uporno tvrdite da ste najpametniji i najvažniji i na taj način stavljate sebe iznad svih drugih, mislite da automatizmom morate imati veliku plaću i da vrijedite više nego npr. jedan zidar a realnost je takva da je građevina osnova naše moderne civilizacije

   7. 5. 2019,   15:03
  • @kuglice ,moji odgovori su NE,ali jedini način da se spriječi to izrabljivanje i obezvrijeđivanje je nažalost borba svakoga sama za sebe, za svoj bolji položaj..boriti se za druge da bi i meni bilo dobro ,bolje(što mi je bio uvijek moto) pokazala se promašenom..možda je grubo,ali je tako ...nitko vam ne osporava vašu borbu za bolja prava ,ali vaše nerealne zahtjeve,da.

   7. 5. 2019,   16:24
  • Zahtjevi prosvjetara su u glavama mnogih nerealni... Ali bitno da je povećanje plaće sucima od 6% realno, opravdano i poželjno jer suci nam ipak trebaju... Što će nam prosvjeta?!

   7. 5. 2019,   20:09
  • a ne kuglica, svi ste vi u istom košu, nemoj se sa sucima pravdati jer nitko ne podržava to njihovo povećanje plaća, jednostavno raditi u državnom i privatnom sektoru su dvije potpuno različite stvari, u državnoj službi većina poslova ima slobodan vikend, slobodne blagdane, mjesec dana godišnjeg u kojeg ne ulaze vikendi i blagdani, slobodni dani za darivanje krvi, sigurna plaća i siguran posao, privatni sektor je sve suprotno

   8. 5. 2019,   17:33
 • Što niste štrajkali za vrijeme praznika ? Izracunajte koliko vaš radni sat košta a ne kolike su vam place .

  6. 5. 2019,   19:54
  • Konačno neko pametan! Svake godine 4 mjeseca godišnjeg!

   6. 5. 2019,   20:08
  • Daj se nemoj pravit pametan

   6. 5. 2019,   20:11
  • Svi vikendi, praznici, blagdani, putovanja, maturalno. Fino se uziva, ne zarade oni ni pola

   6. 5. 2019,   20:13
  • Munjeigromovi , ja bi tebi preporučio da preuzmeš posao učitelja pa da vidimo dali bi bio zadvoljan plaćom,nisu svi zabušanti,vjeruj mi znam ja jako dobro koja je to odgovornost a nisam učitelj, niti profesor,imam u obitelji jednu učiteljicu, i znam da je zadnja po plaći.

   6. 5. 2019,   20:13
  • supradyne ajde molim te odi u bilo koji razred i pripremi sat za 29 učenika pa mi se javi nakon toga .

   6. 5. 2019,   20:15
  • tkobiranedira, trebala je više učiti onda, pa da postane profesor i onda ne bi bila zadnja po plaći (kao učitelj). Ima drugih poslova kome se ne sviđa taj. No da je to posao koji mnogi nose kući - je. To ne bi trebalo tako biti i tu se sustav mora promijeniti.

   6. 5. 2019,   20:15
  • maksip24 preporucio bi ti da prije razmisliš prije nego nekaj napišeš, to je jako težak posao , a za tvoju informaciju to kaj su par sati na poslu , mozda da probas to ,pa da vidimo koliko si jak na rijecima , jer ocito neznas o cemu pises.

   6. 5. 2019,   20:19
  • Meni se čini da ste vi pomalo jalni na profesore :))...pa što u školu niste išli :))

   6. 5. 2019,   20:22
  • Najlakše je po učiteljima i profesorima , oni su krivi šta traže povišicu, jer većina ljudi misli da ništa neradi , ja bi svakome preporučio da to proba, ima zabušanata to je istina , a gdje ih nema, najlakše je nekog kritizirat a nevidim sebe i svoje nedostatke.

   6. 5. 2019,   20:24
  • @Zoky1122: - nemojte tako, nemaju oni 4 mjeseca imaju samo0 1 mjesec. Meni bratić kaže nisam ja kriv što mi ravnateljica kaže kako ne moram dolaziti, ali mi imamo kao i svi 30 radnih dana. Istini za volju 90% njih ima slobodno od 1.7.-25.08 kad podijele diplome pa do par dana prije škole.

   6. 5. 2019,   20:35
  • Uživaju u 8mjeseci rada godisnje bez diplome a jos kukaju

   6. 5. 2019,   20:44
  • Vidi se taj jal po komentarima, umjesto da ih podrzite vi ih pljujete, kakav tupav narod, i vi bi da se stanje u Hrvatskoj promjeni, tulci, MA treba vas kao do sad cerupat i musti sa svih strana, jer to ste i zasluzili, dabog da vam HDZ i SDP vlada jos 100 godina. Jer kad ne postujete jedni druge, vama bolje od ovog i netreba, radite za 6000 kuna jos 100 godina......

   6. 5. 2019,   20:48
  • Hrvati su statistično najglupiji narod u EU! I nesto pri tome moraju imat profesorji tako da jih ne podpiram!

   6. 5. 2019,   20:51
  • najjači su mi ovi komentari tipa kako nije lako sa djecom, a kako je drugima tek, sa odraslima raditi i poslovati? većinu učitelja zaboli kifla za svoj posao, ima onih koji nose posao doma ali većina ne radi ništa ni u školi, uvijek se sjetim svojih profesora tjelesnog, likovnog i glazbenog, ljudi doslovce ne bi bili na satu, upisali bi na početku sata što trebaju u imenik i pravac u kabinet

   6. 5. 2019,   20:57
  • Plesni se sinko

   6. 5. 2019,   20:57
  • Šta je sa medicinskim sestrama i općenito osobljem u zdravstvu ?

   6. 5. 2019,   21:36
  • Nist kad su 3 od 7-7 spavaju uredno

   6. 5. 2019,   21:45
  • Munjeigromovi, koliko košta odgovornost za opismenjavanje/odgoj / čuvanje tuđe djece?! Tko je kompetentan to procijeniti?! Konobar?! Bauštelac?! Prodavač?! Teta na blagajni?! Odvjetnik?! Sudac?! Političar?! Tko?!

   7. 5. 2019,   07:13
  • Kuglica tvoje rjeci ne drže vode! Statisticki je hrvatska najglupija zemlja u EU tako da učitelji nisu bas nesto... I ako jos pogledaš da jih dosta "uči" bez diplome...

   7. 5. 2019,   07:17
  • Glupijugoviću, nick ti odgovara u potpunosti... Hrvati nisu najgluplja nacija ZBOG učitelja i profesora, već zbog ovakvog nakaradnog obrazovnog sustava krojenog po mjeri neobrazovanih, polupismenih, sirovih i primitivnih podobnika kojima takav sustav odgovara zbog održanja na vlasti... Što je narod tuplji i nepismeniji, njime će se lakše manipulirati... Kamo sreće da je par lažnih diploma najveći problem našeg obrazovnog sustava... Broj lažnih diploma u obrazovanju odgovara broju pravih diploma u drugim sektorima, od državne uprave, vlade, sabora, ali da bi se to shvatilo, potrebno je gledati malo dalje od vlastita nosa, Yugoviću moj...

   7. 5. 2019,   07:32
  • Nuklearni fizičar, ti rad sa odraslima uspoređuješ sa djecom?! Sa ljudima uopće nije lako raditi, rad s ljudima je najteži i najzahtjevniji, a što su ljudi nezreliji, to je i teže... Probaj zamisliti da ti u uredu sjedi 25 odraslih ljudi i ti imaš 45' da im nešto rastumačiš jer o tome ovisi sklapanje nekakvog ugovora i daljnja suradnja: od toga broja 1 ima mentalnu retardaciju i njemu moraš posebno pristupiti, 1 ima ADHD i ne može biti na miru, petero te ne doživljavaju jer im uopće nisi zanimljiv, jednom se piški, drugoga boli trbuh, a ostali se ponašaju poput 13ogodišnjaka (ismijavaju te, dobacuju ti, gađaju te papirićima, kredama)... Zanima me koliko bi valjanih poslovnih ugovora uspio sklopiti u tih 45', a da je svima savršeno jasno što potpisuju i u što se upuštaju... I ne zaboravi da te pred vratima ureda čeka vojska nezadovoljnih, frustriranih ljudi koji će sad procijeniti koliko si ti bio uspješan i jesi li zaslužio svoju plaću, a to su ljudi koji nikada s tobom nisu bili u u uredu niti su ikada radili tvoj posao niti znaju s kakvim problemima si se ti suočavao/nosio u svome uredu... Oni samo vide tvoje radno vrijeme... I to koliku plaću primaš...

   7. 5. 2019,   08:11
  • Kuglice kod nas ono sto si ljudi zatupe to je tako i gotovo. Ne moze se njima nista objasnit. Ja ne znam zasto se vi ucitelji uopce imate potrebu opravdavat. Najbolje bi bilo da vise nista ne radite jer me zanima sta bi ovih pola komentatora koji su vjerojatno i roditelji reklo na to. Pljuju po vama a svi do jednoga ocekuju da im odgojite/preodgojite djecu jer po komentarima se vidi da oni to nisu u stanju uciniti.

   7. 5. 2019,   10:38
  • User, po mnogim komentarima ovdje se vidi da smo dosegli mentalno dno i pitam se, iz dana u dan, može li niže?! Izgleda da može... Što se opravdavanja tiče, tako nam je cijeli sustav posložen, sustav u kojem je učitelj/profesor stavljen u poziciju da se vječito mora nekome opravdavati za svoj rad, osobito onima koji rad s djecom, odgoj i opismenjavanje djece mjere količinom novca i brojem sati... Je li kirurg koji operira 5 sati uspješniji/bolji/bogatiji od onog koji izvodi rutinsku operaciju krajnika?!

   7. 5. 2019,   11:03
  • Dobro napisano kuglica

   7. 5. 2019,   13:34
  • kuglica te priče kako je teško sa djecom su glupe, učitelj ili ima autoritet ili nema, neki ljudi jednostavno nisu za taj posao ali najviše me živciraju umišljeni učitelji koji misle da imaju najteži posao na svijetu, da su bogom dani i da moraju imati veliku plaću jer su završili fakultet, kao da mi drugi nismo završili fakultete i vrijedimo manje, sere mi se kada pročitam takav komentar od osoba koje predaju, što se tiče vaših plaća neka vam ih povećaju kada se digne BDP a ne da se vama ili bilo kome drugom u državnom sektoru diže plaća a gospodarstvo u banani, dajte budite realni

   7. 5. 2019,   14:55
  • Kuglica u pravu si da nisu krivi učitelji za statistiku gluposti naroda u EU... Zato su krivi geni😏

   7. 5. 2019,   14:59
  • Nuklearni, to što je tebi realnost rada u školama glupa i što se ona nikako ne uklapa u tvoj film, to je tvoj problem... No, ona je zahtjevna i ništa to ne može promijeniti... Osim toga, nisu učitelji ti koji se ponašaju kao bogom dani pa zahtijevaju kruha iznad pogače... Vi ste ih takvima stvorili u svojim glavama jer se tako lakše nositi sa životnim frustracijama i promašajima jer tako imate koga okrivljavati za vlastite životne neuspjehe/promašaje...

   7. 5. 2019,   19:58
  • Osim toga, nuklearni, ako se plaća mogla podići sucima, ne vidim razloga da se ne podigne prosvjetarima... Prosvjeta i sudstvo, valjda, dijele isti proračun... Ili se varam?! Možda su suci svete krave u koje se nitko ne usudi dirati pa je njihovo povećanje plaća prošlo onako nezamijećeno, ispod radara... Ali, kad je riječ o povećanju plaća u prosvjeti, svi se propinju na stražnje noge, svi sve znaju koliko profesori (ne)rade i kolika bi njihova plaća trebala biti... Profesori su nam trošak i teret, sudstvo nam je sveta krava.... Bori se, prosvjeduj, štrajkaj, tko ti brani?!

   7. 5. 2019,   20:05
  • Ono sa fustracijama si pogodila!!!

   7. 5. 2019,   20:47
 • Jedna malo sposobnija konobarica sa nezavršenom srednjom školom može mjesećno zaraditi puno više od prosvjetara.To je hrvatska realnost u ovom trenutku....

  6. 5. 2019,   20:15
 • i ja radim 9 sati dnevno ,subote 7 sati.zima sunce nije bitno.radi se.za 5000 kn mi treba 230 sati radnih.onda vama ne valja jel.i ja sam obrazovan ali nema posla preko veze i stranke

  6. 5. 2019,   20:34
 • Uglavnom....ono što se da isčitati iz komentara je zavist nad ovim visokoobrazovanim ljudima zbog valjda zaposlenja u državnoj službi... Zašto u školu niste išli ekipa?

  6. 5. 2019,   20:19
  • Nes ti skole za ucitelja, zato nam i je skolstvo takvo kad je u korijenu nizak standard. Ima ljudi koji vole to sto rade, ali se bome i provuce puno onih koji nisu mogli na nista bolje od uciteljskog ili nastavnickih smjerova pa onda na radnom mjestu lijece komplekse zato sto su djeca pametnija od njih.

   6. 5. 2019,   20:45
  • Pa što nisi išao za učitelja bar kad je tako lako ;)

   6. 5. 2019,   20:48
  • Jedino si to isčitao? Nisi isčitao bijes što te iste učitelje boli ona stvar za sve druge djelatnosti u realnom sektoru koje im moraju namaknuti tih dodatnih "milijardicu i pol"? Nisi isčitao kako se za njihovu traženu startnu od 8 kika treba nametima pritisnuti one visokoobrazovane koji odrade daleko više sati dnevno, ali im nitko ne može zagarantirati minimalnih 8.. ajd dobro..

   6. 5. 2019,   20:56
  • Njima je legendo ta milijardica ipo i oduzeta...dakako da pojma nemaš šta i koliko im je Sanader uzeo i obećao-potpisao vratiti ...

   6. 5. 2019,   21:02
  • crymt da mi je znati čime se ti pametnjakoviću baviš i što si završio?

   6. 5. 2019,   22:33
  • Njima milijardica i pol oduzeta?!? Kada su oni imali 8.000 kn plaću?!

   6. 5. 2019,   23:01
  • Najgori sljam moje generacije su "studirali" na uciteljskoj, koje kakvim dislociranim "podruznicama". Pametnom dosta!

   7. 5. 2019,   00:08
  • Zavist????? Ajd molim te.... Od čega??? Pa kako ih nije sramota, ima puno visokoobrazovanih ljudi koji rade po trgovinama za minimalac i to duplo više nego jedan učitelj... A ne mogu se zaposliti u struci jer se učiteljice nedaju još u penziju... Jer im je predobro tu gdi jesu

   7. 5. 2019,   00:35
  • Ne trebate bit toliko jalni baš .. početna profesorska plaća ...čovjeka koji se školuje skoro 20 godina...je dobro ispod hrvatskog prosjeka....i ne...nisu baš svi sa lažnim diplomama ;)

   7. 5. 2019,   07:37
  • Dogma, ti pišeš o profesorima... Tema su nastavnici i učitelji.. kojem je to profesoru plaća debelo ispod prosjeka? Na trajnom bolovanju? Nisi mi odgovorio ni kada je Sanader oduzeo 8.000 kn plaću učiteljima i nastavnicima i obećao vratiti...

   7. 5. 2019,   07:52
  • Profesor početnik ima 5500 kn sinko...zašto se guraš u nešto o čem pojma nemaš....a kad su imali i kad im je skinuto i koliko puta ...guglaj...dosadio si...

   7. 5. 2019,   16:43
  • Ti i dalje o profesorima.. tema su učitelji.. Također, početnik ekonomist, pravnik, građevinar, sve vss/magistar znaš li kolike imaju startne plaće? Prosječni računovođa ili pravnik zaista se obrazuju čitav život jer se zakoni u potpunosti mijenjaju skoro na dnevnoj razini.. Btw, nisam ti "sinko" i ne patroniziraj, nepristojno je.. No ako si profesor, ne čudi me.. Kompleksi..

   7. 5. 2019,   18:40
  • Upitnik tema su profesori koji rade u osnovnim i srednjim školama i učitelji u osnovnim.

   7. 5. 2019,   19:51
  • Problem je taj što plaća profesora raste 30 kuna po godini staža.

   7. 5. 2019,   19:52
  • Nevjerojatno mi je da je automatska pretpostavka da je sugovornik neobrazovan. Ako ja kazem koji sam fakultet zavrsio, vjerojatno ce odgovor bit "aha, u snovima, to si sad izmislio", a ako kazem da ne zelim rec, onda ce bit "sta je, sramis se svoje zidarske srednje skole".

   8. 5. 2019,   14:41
  • Crymt ti si taj koji poopćavaš na temelju nekoliko profesora neradnika na sve ostale. Uvijek je bilo nekvalitetnih, no ne možeš reći da su svi takvi.

   8. 5. 2019,   23:29
  • Jos sam izricito napisao da postoje oni koji dobro rade svoj posao, ali i da se mogu provuci oni kojima u skolama nije mjesto. Naravno da postoje odlicni i uzasni ucitelji, ali moje iskustvo je da je generalno razina preniska. Ne znam nijednog ferovca glupog kao kladu, ali takvih ucitelja/nastavnika ima koliko oces.

   8. 5. 2019,   23:45
 • Dosta više praznih prijetnji.Ili štrajkajte do ispunjenja zahtjeva ili se pokrijte po glavama.

  6. 5. 2019,   21:03
 • Aha!Tako ste i 2015.tražili našu podršku i dobili ste ju.Tjedan dana nismo slali djecu u školu,a onda ste ih vi razvalili od učenja i ispita(gradiva koje je i ovako preopsežno i nepotrebno),srozali im prosjeke jer su se djeca pogubila u vašem nastojanju da nadoknadite sve do kraja prvog polugodišta.Ovoga puta-NE PODRŽAVAM!

  6. 5. 2019,   22:53
 • 95 % komentara šaka jada. To sve pišu oni koji su školu završili po obrascu B.

  6. 5. 2019,   22:00