Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlasnici iPhonea XS se žale: 'Na selfiejima smo prelijepi...'

None Foto:

Iako Apple u softver svojih najnovijih modela iPhonea nije integrirao nikakav 'beauty' mod, korisnici XS-a i XS Maxa kažu da im fotografije izgledaju 'previše ispeglano'...

I dok su različiti 'beauty' modovi postali gotovo 'obavezna oprema' u svim mobitelima unatrag nekoliko godina, vlasnici najnovijih modela iPhonea žale se da na selfijima izgledaju 'previše ispeglano', iako Apple u uređaje nije integrirao nikakav 'beauty' mod. 

Na to su se osvrnuli brojni YouTuberi-recenzenti, ali i korisnici koji 'problem' komentiraju na svim društvenim mrežama. Najglasniji među njima bio je Lewis Hilsenteger, vlasnik kanala 'Unbox Therapy' koji kaže da ljudi, kada se slikaju prednjom kamerom, izgledaju poput 'porculanskih lutaka'. 

- Prvo sam mislio da je po 'defaultu' uključena neka opcija koju mogu uključiti, no ispalo je da to nije slučaj, a Apple nikada nije priznao da integrira nekakav 'beauty' mod u svoj softver, kaže Hilsenteger u jednom od svojih videa, piše Daily Mail.  

Ono o čemu se najvjerojatnije radi je softversko ublažavanje zrnatosti koje koriste i drugi proizvođači i to za fotografije sa slabijim osvjetljenjem koje su zrnatije. S druge strane, čini se da iPhone 'pegla' i fotke nastale uz pregršt svjetla. 

Apple se osobno javio nekim nezadovoljnim korisnicima i poručio im da rade na 'rješavanju problema'.

Komentari (33)
  • Ja moram posjetiti psihijatra. Ne mogu vjerovati da sam otvorio ovaj članak...

    30. 9. 2018,   08:11
  • Odlično za slikati dupe!

    30. 9. 2018,   08:22
  • Bitno je samo da ste platili 15000 kn pa da se mozete pokazivati.

    30. 9. 2018,   12:10