Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vlasnici PS4 tuguju: GTA 6 ekskluziva za PlayStation 5?

None Foto: Rockstar Games

PlayStation 5, Grand Theft Auto VI, Death Stranding, Call of Duty, Ghost Recon: Breakpoint... tjedan koji je iza nas zaista nije oskudijevao uzbudljivim gaming novostima i glasinama.

GTA 6 mogao bi stići na Sonyjevu novu gaming konzolu osjetno prije Windows računala i Xbox. Prema posljednjim glasinama, sljedeća Grand Theft Auto igra izgledan je kandidat za privremenu PlayStation 5 ekskluzivu, a njen bi se izlazak trebao poklopiti s debijem same konzole krajem 2020.

Podsjećamo, američki insideri ovog su ljeta već u nekoliko navrata tvrdili kako Rockstar planira preskočiti PS4 i Xbox One te izbaciti GTA VI tek za nasljednike dvije najpopularnije konzole današnjice. Brojni analitičari i dalje su skeptični oko tog predviđanja jer postojeće platforme okupljaju publiku od nekih 150 milijuna ljudi, što je brojka koja je jednostavno prevelika za ignorirati čak i ako ste jedan od najvećih gaming giganta kao što je Rockstar.

Pogledajte ostale najveće gaming vijesti tjedna:

Ovo je samo jedna od brojnih udarnih vijesti koje su ovaj tjedan obilježile industriju videoigara, a kompletni pregled najvećih zanimljivosti i glasina iz gaming industrije u zadnjih sedam dana možete pogledati u 31. epizodi Weekly Bytea, Lvl8.-ovog infotainment serijala.

Što se GTA 6 tiče, već neko vrijeme dobivamo indikacije kako će nadolazeća igra obožavateljima omogućiti povratak u kultni Vice City, Rockstarovu karikaturu Miamija, ali i vratiti megapopularni open-world gameplay u prošlost.

Kako je prošlo prvih pola godine Lvl8.-a:

Komentari (28)
  • Gta 6 ce izac i ps4 i ps5 tako da ekipa kupi duplo.. Kao i svaki Gta do sada. Ipak ekipa iz Rockstara zna sta radi 🤠🎅

    4. 10. 2019,   22:19
  • Ajmo stati i razmisliti...tko je tu glup? PS5 igre se neće moći igrati na PS4, ali obrnuto će moći. Stavljati sljedeći nastavak igre na konzolu prošle generacije nema s mozgom veze, iako je GTA5 izašao na PS3, PS4 verzija je naravno bolja. Isto tako PC verzija GTA5 je izašla tek godinu dana poslije prvog pojavljivanja na PS3, tako da me ovo uopće ne čudi. Osobno me više ne privlače GTA poslije četvorke, zanima me slijedeći Gran Turismo.

    5. 10. 2019,   08:26
  • Daj stanite malo na loptu, ne ide vam taj lvl8 pa morate clickbaitati o GTA 6. Čuj bit će ekskluziva, a nije niti najavljena, ne znate ni kako će se zvat igra.

    7. 10. 2019,   22:22