Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Volkswagen koji oduzima dah: Je li ovo nasljednik Phaetona?

None Foto: Volkswagen 6

Iako je Phaeton u svjetskim razmjerima gotovo nezapažen, VW ne namjerava odustati od luksuznih limuzina smještenih iznad Passata. Potvrda je ovaj koncept

Volkswagen je svoj konceptni novi model predstavio na Auto Shangai salonu automobila u Kini. Iako službene najave govore kako je riječ o autu koji bi se trebao smjestiti između Passata i Phaetona, svi su izgledi da je pred nama najava za budući top model, nasljednika Phaetona.

Volkswagen

Luksuzna limuzina sa siluetom kupea duža je od pet metara, u širinu mjeri gotovo dva metra, i ima velike kotače od 22 inča. Naravno da su širina automobila, kao i dimenzije kotača, kako to obično biva na konceptu, preveliki, no sve to pridonosi zaista spektakularnom izgledu. O raskoši prostora u unutrašnjosti govori međuosovinski razmak od čak tri metra. Putnici na stražnjim sjedalima imaju vlastitu centralnu konzolu pomoću koje mogu kontrolirati mnoge funkcije automobila i upravljati multimedijskim sustavom s dva zaslona na stražnjem dijelu prednjih sjedala. Konceptni model ima hibridni pogon koji se sastoji od benzinca s 210 i električnog motora sa 124 KS. Ukupna snaga sustava iznosi 245 KS uz okretni moment od 500 Nm. S baterijama automobil može prevaliti maksimalno 50 km, dok ukupni doseg uz benzinski motor iznosi do 800 km. Volkswagen navodi potrošnju od 2,3 l/100 km i emisiju CO2 od 55 g/km. Kako je snaga umjerena, a automobil je velik i težak, performanse nisu spektakularne. Ubrzanje do 100 traje 8,6 sekundi, a brzina iznosi 130 kada se vozi samo na baterije i 232 km/h uz benzinski motor. 

Volkswagen

Komentari (31)
  • ma kakav Phaetone, to je koncept cca ....hahahaha Phaetone, Dubravko daj se molim te malo informiraj prije nego ideš sa člankom u javnost

    29. 4. 2015,   13:39
  • E moj novinaru. Brzo obrisati clanak onda otic na kiosk kupiti neke od novina s autima. Fala bogu ima ih pun kufer i onda napisati clanak. Phaeton? Isuse boze koje neznalice pisu o autima.

    29. 4. 2015,   13:55
  • ovo je nasljednik CC-a a ne phaetona! konkurencija cls-u, audiju a7.

    29. 4. 2015,   13:36