Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Volkswagen priprema udar na Teslu s autom za 150.000 kuna

None Foto: HANDOUT

Kako je doznao Reuters, Volkswagen planira automobil na struju koji će koštati manje od 20.000 eura. O njemu bi trebali raspravljati sljedeći tjedan, a plan je da ga proizvedu u 200.000 primjeraka

Volkswagen, koji je bio u središtu dizelskog skandala, najavio je snažni zaokret prema električnim automobilima, a sada planiraju na tržište izbaciti automobil na struju koji će koštati manje od 20.000 eura. Na taj način žele direktno konkurirati Tesli i njihovom Modelu 3. Kako bi to postigli, planiraju prenamijeniti tri tvornice, što će im pomoći i da zaštite radna mjesta, doznaje Reuters

FILE PHOTO: Traffic signs which ban diesel cars are installed by workers at the Max-Brauer Allee in downtown Hamburg VAL SE ŠIRI NA EUROPU Kraj jedne ere: Sve je veći broj tvrtki koje odustaju od dizela...

Oni će 16. studenog raspravljati o planovima za novi električni automobil kojeg planiraju proizvesti u 200.000 komada. Reuters doznaje i da će se raspravljati o ugovorima s proizvođačem baterija SK Innovation te Fordom, ali i o planovima za transformaciju u masovnog proizvođača električnih automobila. Naravno, iz VW-a su odbili komentirati ove planove. 

Poskupljenje cijena goriva iznenadilo mnoge građane SLIJEDI NOVO POSKUPLJENJE... Je li moguće, dizel nikad više neće biti jeftiniji od benzina?

VW i druge kompanije muče se s prilagodbom nakon što je otkriveno da su lažirali štetne emisije dizelskih automobila, što je rezultiralo još strožim pravilima. Ova strateška promjena dolazi i u vrijeme kad se gradovi odlučuju na zabranu dizelskih vozila, ali i brojne kompanije najavljuju da će odustati od proizvodnje takvih vozila. 

U tvornici gdje se proizvodi Passat, proizvodit će se i električni I.D. Aero, a VW planira ID Buzz proizvoditi u Hannoveru, gdje se trenutno proizvodi kombi T6. Jedan od razloga razgovora s Fordom je da se upravo proizvodnja kombija prebaci u njihovu tvornicu u Turskoj, ako će na to pristati sindikati.
 

Komentari (66)
  • Uvjek oni planiraju pa ti nakraju prodaju polo sa tri cilindra za 140.000 kn, smjeh

    9. 11. 2018,   09:52
  • pošto je Volkswagen i zakuhao ovo što se događa sad s dizelima onda je red da i rješe problem

    9. 11. 2018,   09:20
  • Pa da, 150.000kn za volan i siceve, kad stavis neke osnovne stvari tipa elektricnih podizaca i tipke na volan sto je kod japanaca klasika vec 15 godina buuuuuum 190.000kn...lopovluk :)

    12. 11. 2018,   23:38