Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

WinDays otkrivaju tehnologije koje mijenjaju naše poslovanje

None Foto: WinDays 3

Poslovanje i tehnologija postali su neodvojivi jer upravo tehnološke inovacije redefiniraju poslovanje i oblikuju nove poslovne modele, pa i WinDaysi spajaju program po prvi put ove godine

WinDays konferencija, najveća regionalna poslovno-tehnološka konferencija, počinje za manje od mjesec dana na novoj lokaciji, u Amadria Parku u Šibeniku. Konferencija će od 2. do 5. travnja 2019. pokazati sinergiju poslovanja i tehnologija kroz zajednički program za sve sudionike u srijedu, 3. travnja, dok je utorak, 2. travnja rezerviran za WinDays19 Business, a četvrtak i petak, 4. i 5. travnja, za WinDays19 Technology.

Konferenciju u utorak otvara WinDays19 Business koji će imati nekoliko programskih smjerova posvećenih ključnim industrijskim granama – proizvodnji, maloprodaji, financijskim institucijama, javnom sektoru i obrazovanju te zdravstvu u suradnji s tvrtkom IN2 kroz program Hospital Daysa, vodeće regionalne tehnološko - zdravstvene konferencije. Svi programski smjerovi donijet će predavanja posvećena temama koje su od interesa za pojedine sektore uz niz panel rasprava i studija slučajeva, a detaljan program bit će objavljen uskoro.

WinDays konferencija u srijedu prvi puta donosi zajednički program za Business i Technology sudionike. Poslovanje i tehnologija postali su neodvojivi jer upravo tehnološke inovacije redefiniraju poslovanje i oblikuju nove poslovne modele. Sadržaj predavanja bavit će se perspektivama obje strane u inovacijskom procesu – IT kreatora i IT korisnika, a donijet će niz primjera uspješnog poslovanja domaćih tvrtki.

Foto: WinDays

Uvod u program održat će keynote predavač Haydn Shaughnessy, ekonomist i strateški savjetnik specijaliziran za razvoj poslovnih ekosustava i utjecaj poslovnih platformi na globalnu konkurentnost te predavač na poslovnim konferencijama širom svijeta. Na predavanju Bridging the IT-Business, Divide: The Key to Good Agile govorit će o tome kako prevladati podjele između IT-a i businessa da bi tvrtke zaista postale agilne i poboljšale konkurentnost u svijetu promjenjive ekonomije. Sudionici će moći čuti i poslovne priče hrvatskih tvrtki koje su pronašle svoje mjesto na globalnoj poslovnoj mapi – svoju priču o uspjehu ispričat će Luka Abrus iz Fivea, Tomislav Car iz Infinuma, Željko Bak iz Infobipa i Goran Kalanj iz Serengetija.

Četvrtak i petak rezervirani su za WinDays19 Technology koji donosi više od 80 predavanja koja će održati vrhunski domaći i strani predavači. Predavanja su podijeljena u četiri programska smjera: aplikacije i infrastruktura, moderno radno okruženje, podaci i umjetna inteligencija te platforma za poslovne aplikacije. Teme će uključiti umjetnu inteligenciju, sigurnost, IoT, DevOps i rješenja koja se temelje na otvorenom kodu, a sudionici će moći saznati više o Microsoft Azureu, Officeu 365, PowerAppsima, SQL Serveru 2019, SharePoint Serveru 2019 i brojnim drugim Microsoft tehnologijama. Objavljen je detaljan raspored i opis predavanja, koji se može pronaći na www.windays.hr/raspored/dan

Komentiraj, znaš da želiš!