Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Windowsi vas više neće šokirati resetiranjem zbog nadogradnje

None Foto: REUTERS/PIXSELL

Windowsi će sada uz pomoć strojnog učenja pokušati predvidjeti kad je najbolje vrijeme za instalaciju nadogradnji i eventualno resetiranje računala, što je brojnim korisnicima izazivalo frustracije

Microsoftovi Windowsi 10 odličan su operacijski sustav, ali u proteklih nekoliko godina stalno su na meti korisnika zbog svojeglavog ponašanja i samovolje jer bi sustav sam odlučio da je vrijeme za resetiranje kako bi on instalirao ažuriranja. Bez obzira na to što vi radili. 

Sada iz Microsofta kažu da su našli rješenje i za ovaj problem. 

Nova opcija testira se u najnovijoj Insider verziji Windowsa, a koristi strojno učenje kako bi predvidjeli kad je vrijeme za resetiranje, prenosi Next Web. Iz Microsofta kažu da će provjeriti ako se računalo trenutno koristi, ali i da će pokušati predvidjeti jeste li se digli od računala samo da odete po čašu vode. 

Naravno, tek treba vidjeti kako će ovo funkcionirati u praksi, ali čini se kao napredak 

Komentari (19)
  • Ne vidim problem, pa postoji opcija Active hours..

    26. 7. 2018,   17:42
  • Ti Windowsi su iz verzije u verziju sve gori i gori

    27. 7. 2018,   08:40
  • Microsoft se sa desetkom na veliko približio OS X-u po pitanju trgovine aplikacija, ažuriranja itd. međutim to još uvijek nije to. Vidi se da trebaju podosta poraditi na tome a tko koristi Mac zna o čemu pišem, ako postoji ažuriranje sustava dobije se poruka sa strane i tu je kraj priče, dakle neće se sustav sam od sebe ažurirat, ili prilikom restartanja kompa, tražit neke "neradne sate" itd... Kad je korisnik voljan ažurirati sustav upalit će AppStore i odraditi ažuriranje. A tko kaže da ja moram ostavit upaljen komp preko noći, zašto?

    31. 7. 2018,   17:55