Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Xiaomi priprema veliki udar: U 2020. stiže čak 10 5G telefona

None Foto: JASON LEE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 6

Xiaomijev direktor Lei Jun rekao je ovog vikenda na konferenciji u Kini kako pripremaju više od deset uređaja koji su spremni za 5G. Ne radi se tu samo o top modelima, već bi 5G trebao stići i na jeftinije telefone

Xiaomi je među prvima na tržištu imao 5G telefon, a radilo se o Mi Mix 3 uređaju, nakon kojeg su uslijedila još dva modela. No sljedeće godine trebali bi krenuti u pravu 5G ofenzivu. 

Xiaomijev direktor Lei Jun rekao je ovog vikenda na konferenciji u Kini kako pripremaju više od deset uređaja koji su spremni za 5G, a svi bi trebali na tržištu biti sljedeće godine. Ne radi se tu samo o top modelima, već bi 5G trebao stići i na njihove jeftinije telefone. 

Xiaomi founder and CEO Lei Jun attends a product launch event of Xiaomi Mi9 Pro 5G in Beijing | Autor: JASON LEE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: JASON LEE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Razlog zbog kojeg su se odlučili na ovakvo jako okretanje prema 5G-u, koji u stvarnosti tek treba praktično zaživjeti, je uspjeh dosadašnjih modela. Uglavnom se tu ističe Mi 9 Pro 5G koji je nadmašio prodajna očekivanja. Naravno, oni računaju kako će sljedeća godina donijeti velik skok u implementaciji 5G mreža diljem svijeta, iako je to daleko od zajamčenog.

XIAOMI MI 9T PRO NA TESTU Kralj fotografije u džep može spremiti i skuplju konkurenciju

Njihovi glavni rivali na ovom području su Huawei i Samsung koji su također već izbacili 5G uređaje, a zasigurno se u sljedećoj godini može očekivati još modela. Apple s druge strane bi tek sljedeće godine mogao predstaviti svoj prvi 5G uređaj, prenosi Reuters.

Komentari (7)
  • imam pocophone f1 i veoma zadovoljan 😊

    22. 10. 2019,   09:59
  • Xiaomi Mi 8 pro, godinu dana, nakon samsunga , zasad je razlika ogromna u korist kineza... vidjet čemo za par mjeseci... ali uloženo dobiveno plus za kineza..

    23. 10. 2019,   20:30