Obavijesti

Tech

Komentari 16

Xiaomi sa dva nova jeftinija mobitela želi osvojiti Europu

Xiaomi sa dva nova jeftinija mobitela želi osvojiti Europu
5

Snažniji MiA2 ima veliki ekran, solidan procesor i brdo memorije u najjačoj verziji, a iako je Lite jeftiniji, na njemu su ugradili zub pri vrhu ekrana, a jak adut mu je i moćna baterija

VIDEO

Kineski div Xiaomi predstavio je u utorak u Madridu MiA2 i MiA2 Lite telefone srednjeg ranga kojima ciljaju sve veći udio europskog tržišta.

MiA2 je atraktivniji model i stiže s 5,99-inčnim ekranom (2160x1080) u 7,3 mm tankom kućištu sa Sonyjevom dvostrukom kamerom od 12 i 20 megapiksela te baterijom od 3010 mAh, kao glavnim adutima. Pokreće ga Snapdragon 660, a dolazi sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Nudit će se i u verziji sa 4 GB RAM-a te 32  i 64 GB memorije. 

Što se kamera tiče, prednja od 20 megapiksela ima i HDR podršku koja bi trebala rezultirati kvalitetnijim fotografijama. Uz bokeh, na stražnjoj strani je i AI modul, koji otkriva različite stvari, navode iz Xiaomija. Tako bi trebao pokazati koliko je kalorija na tanjuru, a fotografirate li neki predmet, omogućit će njegovo detektiranje i pretraživanje sličnih. 

Lite verzija dolazi s 5,83-inčnim ekranom koji ima sada već standardni zub (iako se radi o jeftinijem modelu). Tu je AI kamera od 12 i 5 megapiksela, a na prednjoj strani kamera od 5 megapiksela. Pokreće ga Snapdragon 625 uz bateriju od 4000 mAh. On će se nuditi u varijantama sa 3/32 i 4/64 GB. 

Očekuje se da će MiA2 i Mi A2 Lite pametni telefoni biti dostupni na hrvatskom tržištu i tržištu regije tijekom kolovoza ove godine, dok će autentičnost porijekla i ispravnost i ovih Xiami mobilnih uređaja kupci moći provjeriti pristupom na sljedeći link http://www.mi.com/verify.


Cijene za Hrvatsku još se čekaju, ali MiA2 će stajati između 250 i 350 eura, ovisno o verziji, dok će Lite stajati od 179 do 229 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno