Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kako je surfati na 5G: Xiaomi u Zagrebu predstavio Mi Mix 3

None Foto: Xiaomi 4

Xiaomi i A1 u Zagrebu su demonstrirali rad Mi Mix 3 telefona na stvarnoj 5G mreži u središtu grada. Ovdje su bile dostupne brzine od 850 Mbps, dovoljno da za par sekundi skinete film

Xiaomijev Mi Mix 3 u 5G varijanti već je neko vrijeme dostupan u Hrvatskoj, a u srijedu su u suradnji s A1 Hrvatska u Zagrebu demonstrirali kako telefon u stvarnosti radi na 5G mreži. Tako smo mogli u centru Zagreba isprobati brzine surfanja od gotovo 1 Gb/s te skidati filmove za samo nekoliko sekundi na 5G mreži.

Mi Mix 3 u 5G varijanti jedan je od tek nekoliko uređaja koji su trenutno u prodaji s 5G podrškom, a prije nekoliko dana kineski div je najavio kako će sljedeće godine lansirati deset različitih uređaja u 5G varijantama. 

Xiaomi founder and CEO Lei Jun attends a product launch event of Xiaomi Mi9 Pro 5G in Beijing TU JE BUDUĆNOST Xiaomi priprema veliki udar: U 2020. stiže čak 10 5G telefona

- Demonstracija 5G mogućnosti ostvarena je u stvarnim uvjetima na postojećoj mreži čime smo još jednom pokazali da je A1 Hrvatska spremna za novo tehnološko razdoblje. Fokusirani smo na transformacijski program te na više lokacija testiramo 5G mrežu. Upravo će ona omogućiti gigabitne brzine i nisku latenciju na cijelom području Hrvatske. Za funkcionalnu realizaciju 5G-a potreban je ekosustav kojeg, između ostalog, čine i korisnički uređaji odnosno pametni telefoni kao što je Xiaomi Mi Mix 3 5G - poručio je Zoran Arambašić, direktor planiranja i razvoja radijske pristupne mreže A1 Hrvatska.

Foto: Xiaomi

Mi Mix 3 5G, prvi Xiaomijev pametni telefon koji podržava rad na 5G mreži, pokreće Qualcomm Snapdragon 855 procesor. U kontekstu inovativnih rješenja Xiaomi je kod Mi Mix 3 serije otišao korak dalje opremivši pametnj telefon kliznim mehanizmom zahvaljujući kojem se ekran može razvući do svih rubova prednjeg panela, a uređaj otključati samo jednim kliznim pokretom. Materijal kućišta čini kombinacija keramike i aluminija. Sa stražnje strane smještena je kamera od 25 MP, dok je s prednje strane 12 MP kamera. Mi Mix 3 5G opremljen je baterijom jačine 3.800 mAh te ga pokreće operativni sustav MIUI V10.

- Xiaomijeva flagship Mix linija pametnih telefona poznata je po tome da pomiče granice onoga što očekujemo od pametnog telefona pa su tako 2019. godinu obilježila 2 pametna telefona iz ove serije koja je poznata u svijetu po jedinstvenom dizajnu, premium materijalima i inovativnim rješenjima. Ponosni smo što imamo priliku predstaviti ovaj revolucionaran uređaj upravo s telekomunikacijskim inovatorom, tržišnim liderom A1 Hrvatska koji je prvi u Hrvatskoj, ove godine, na mobilnim uređajima demonstrirao 5G brzinu u živoj mreži - naglasila je Katarina Mihalj, voditeljica komunikacija tvrtke Bijelić Co.

ZAGREB NIJE MEĐU NJIMA Četiri hrvatska grada žele biti prvi koji će uživati u 5G mreži

Mi Mix 3 5G, u varijanti od 6 GB RAM + 128 GB ROM, dostupan je u crnoj boji u sklopu zagrebačkog Mi Storea.

Komentari (6)
  • Kako to mislite za par sekundi se skine film. Gdje i koji film? Nije li to ilegalno i zabranjeno? Opet reklame sa skidanjem filmića jer brzi internet ne treba nikome zbog čitanja novina a poslije će zabrane i represije.

    1. 11. 2019,   21:03
  • čim se morate na ovakav način reklamirati znači da se baš i ne prodaju

    1. 11. 2019,   18:26