Obavijesti

Tech

Komentari 0

Za hrabre: Isprobali smo novu igru legendi borilačkog žanra!

Za hrabre: Isprobali smo novu igru legendi borilačkog žanra!
32

Akcijske videoigre kroz godine postaju sve pristupačnije početnicima, a barem jedan japanski studio zgrožen je tim trendom.

VIDEO

"Samuraj" i "nindža" nikako nisu sinonimi, no Nioh 2, nadolazeća ekskluziva za PlayStation 4 konzolu, daje vam priliku igrati kao oboje.

Posljednji uradak veterana borilačkog žanra, japanskog studija Team Ninja, još nema konkretni datum izlaska, no ovih smo dana barem uspjeli isprobati demo verziju igre koja se očekuje početkom sljedeće godine. Radi se o nastavku hvaljenog akcijskog RPG-a s početka 2017. godine koji testira same granice vaših refleksa.

Pogledajte novu igru slavnog japanskog "nindža tima"

Pokretanje videa...

Nioh 2 TGS 2019 najavni trailer 01:39

Baš kao i prvi Nioh, njegov nastavak uvelike je inspiriran Soulsborne igrama From Softwarea, što znači da vas umjesto figurativnog držanja za ruku od prvog trenutka čeka uprezanje palčeva i panično tapkanje oko nimalo prijateljski raspoloženih čudovišta. Groteskni neprijatelji raznovrsni su i agresivni te ne dozvoljavaju predah jednom kada se naume obračunati s vama.

Novost u odnosu na dvije i pol godine stari original jest mogućnost dizajniranja vlastitog lika, kao i obilje novih sposobnosti koje nadopunjuju one stare i daju vam priliku razviti ratnika ili ratnicu čije sposobnosti savršeno odgovaraju željenom vam stilu igranja. Od oklopljenih samuraja do agilnih nindži, hibridnih boraca i likova više usredotočenih na borbu na daljinu, u Niohu 2 nema točnih i krivih odgovora po pitanju personalizacije klasa - samo opcija.

Nioh 2 i Sekiro imaju više razlika nego sličnosti

Ako vas sve to podsjeća na Sekiro: Shadows Die Twice, varate se; FromSoftware ranije ove godine dostavio je de facto inverzviju Dark Souls serijala koja nagrađuje ritmičnost i agresiju, dok Nioh 2 daje puno više slobode igračima koji žele igrati defenzivnije, tj. puno opreznije pristupati okršajima s najstrašnijim nemanima iz japanske mitologije.

Dakle, ako ste uživali u prvoj igri, gotovo je sigurno kako ćete se zabaviti i uz ovaj ništa manje sadistički nastrojen nastavak, a obožavatelji Soulsborne podžanra ARPG-ova nikako ne bi trebali očekivati iskustvo identično naslovima iz From Softwareovog kataloga. Unatoč očitim inspiracijama, Nioh 2 ima jasno definirano i dovoljno jedinstveno "ja".

Verzija drugog Nioha koju smo ovih dana isprobali bila je isti onaj demo koji je Team Ninja ranije ovaj mjesec predstavio na posljednjem izdanju Tokyo Game Showa. Kako nismo stigli na Daleki istok, PlayStation Hrvatska uspjela nam je osigurati zatvoreni test na domaćem terenu.

Nioh 2 ove će jeseni imati otvorenu (čitaj: besplatnu) betu koja će trajati od 1. do 10. studenog. Sama igra očekuje se na PlayStationu 4 do kraja veljače, a iako Team Ninja većinu svojih naslova s vremenom prebaci na računala, o PC portu ove brutalne istočnjačke akcije još uvijek nema riječi.

Najnovije gaming vijesti koje niste smjeli propustiti:

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle