Obavijesti

Tech

Komentari 117

'Za ljude bi bilo najbolje da se potpuno klone izvanzemaljaca'

'Za ljude bi bilo najbolje da se potpuno klone izvanzemaljaca'
2

Fizičar Michio Kaku u novom videu govori o izvanzemaljcima i savjetuje da bi za ljude bilo najbolje da se potpuno klone 'malih zelenih' i da ne oglašavamo svoju prisutnost

VIDEO

Brojni znanstvenici stalno gledaju u nebo kako bi negdje pronašli znakove koji će reći da izvanzemaljci postoje ili da su možda bili u našem susjedstvu. Isto tako, optimisti su uvjereni da bi našli zajednički jezik s njima te da bi nas mogli naučiti nečemu. Međutim, slavni fizičar Michio Kaku savjetuje da bi trebali bježati što dalje od njih. 

Kaku je u novom YouTube videu usporedio potencijalni susret s izvanzemaljcima sa šetnjom kroz šumu. Kroz video tako postavlja pitanje: Razgovaramo li mi s vjevericama kad smo u šumi?

Kako nam one ne mogu odgovoriti, brzo nam dosade, jer se ne mogu poistovjetiti s našim vrijednostima. Kaku dodaje da bi slična stvar mogla biti i sa izvanzemaljcima koji nemaju biti razloga zainteresirani za nas, koji smo arogantni da mislimo kako im možemo nešto ponuditi. 

Fizičar je pojasnio da su izvanzemaljci vjerojatno tisućama ili milijunima godina napredniji od nas te da smo za njih samo obične vjeverice u šumi te da ne bi trebali oglašavati svoju prisutnost u toj svemirskoj šumi, već bi se trebali čuvati izvanzemaljaca. 

8172565

Nema tu neke posebne zlobe, već se radi jednostavno o tome da im ne predstavljamo nešto značajno i vrijedno spomena te nas mogu potpuno pregaziti za neke svoje potrebe. 

Naravno, tu se javlja i suprotni argument. Možda su izvanzemaljci, koji su dovoljno razvijeni da putuju svemirom, došli do stanja u kojem shvaćaju koliko je život rijedak u svemiru, pa ga pokušavaju čuvati pod svaku cijenu i ne uplitati se u naš prirodni razvoj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu
UVIJEK ONLINE

Isprobali smo 360 Botslab Kids Watch E3 pametni sat za djecu

Pametni sat za djecu E3 dolazi s jednostavnim sučeljem koje će djeca lako svladati, roditelji preko mobilne veze mogu pratiti lokaciju i kontaktirati mališane, a sat ima i kameru

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta