Obavijesti

Tech

Komentari 125

Za razliku od naših političara milijarderi voze skromne aute

Za razliku od naših političara milijarderi voze skromne aute
6

Šefovima najvećih svjetskih kompanija milijarde na računima nisu razlog za razmetljivost, pa ih se često može vidjeti u sasvim običnim autima. S druge strane, naši lokalni čelnici često kupuju najsnažnije zvijeri za cestu

VIDEO

Imaju milijarde na računima i vode najvrjednije kompanije na svijetu, ali šefovi divova poput Facebooka ili Microsofta nemaju potrebu pokazati se u bijesnim jurilicama ili skupocjenim limuzinama.

Za razliku od brojnih lokalnih šerifa po Hrvatskoj koji skupim automobilima ne pokazuju moć svojeg mjesta, njih se može vidjeti u sasvim prosječnim automobilima, poput Toyote Prius ili Honde Accord.

Mark Zuckerberg po Forbesu vrijedi 71 milijardu dolara i nalazi se na petom mjestu najbogatijih ljudi na svijetu, ali često ga se može vidjeti u njegovoj crnoj Acuri TSX, automobilu koji košta oko 200.000 kuna. Automobil je siguran, udoban i nije nametljiv, a to je Zuckerbergu sasvim dovoljno. Na prvom mjestu je pak Jeff Bezos, osnivač Amazona. Iako je trenutno težak 112 milijardi dolara, njemu je sasvim dovoljna Honda Accord, ugašeni model koji je na našem tržištu koštao oko 200.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tehnološki divovi brinu i o okolišu, pa tako Sergey Brin i Larry Page, osnivači Googlea, voze Toyote Prius koje se kod nas mogu kupiti za 198.900 kuna. Inače, Page na 12. mjestu vrijedi 48,8 milijardi, a Brin na mjestu niže vrijedi 47,5 milijardi dolara.

Michael Bloomberg, vlasnik poslovnog carstva i bivši gradonačelnik New Yorka, vrijedi 50 milijardi dolara, ali on se vozi u Chevroletu Suburbanu, koji košta nešto više od 250.000 kuna. Bivši direktor Microsofta Steve Ballmer godinama vozi Fordove automobile, jer mu je otac bio menadžer u Fordu. Čovjeka koji vrijedi 38,4 milijarde dolara tako se može vidjeti u hibridnom Ford Fusionu, automobilu kojem je početna cijena oko 165.000 kuna, prenosi CNBC.

Jack Ma je jedan od najbogatijih Kineza, a direktoru Alibabe vrijednost je oko 39 milijardi dolara. No, umjesto nekog Bentleyja, on vozi kineski Roewe RX5 SUV kojem je cijena oko 100.000 kuna.

No, zato karlovački župan Damir Jelić koji je nedavno 2300 HDZ-ovca vodio u Međugorje vozi Renault Koleos vrijedan 309.000 kuna kojeg su platili porezni obveznici. Niti dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću nije strano voziti se u skupom autu. Naime, krajem svibnja ove godine nabavljena je Škoda Superb vrijedna 376.904 kuna a kao razlog kupnje navedena je prometna izoliranost i kvarovi na postojećem automobilu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković