Obavijesti

Tech

Komentari 11

Zanimljiviji odmetnik: Obnovili Renegade i srezali mu cijenu

Zanimljiviji odmetnik: Obnovili Renegade i srezali mu cijenu
8

Osim što je redizajniran, najmanji Jeep je postao čak 26 tisuća kuna jeftiniji i time zanimljiviji mnogo širem krugu kupaca. Ima dva nova benzinska motora

VIDEO

Na naše tržište je stigao novi Jeep Renegade. Malom SUV-u ovo je prvi redizajn od njegove premijere 2014. godine. 

Jedan od najpopularnijih i najprodavanijih Jeepova današnjice vizualno nije drastično promijenjen. Novi su tek prednja maska, neki manje uočljiviji dijelovi karoserije, naplatci te boje. Od sada se Renegade može dobiti i u kombinaciji s LED svjetlima koja su serijska od opreme Limited. 

U unutrašnjosti je Renegade doživio nešto veće promjene. Većina materijala je sad kvalitetnija, a dodirni zasloni su veći nego prije. Ovisno o opremi, oni sad mogu imati promjer od 5, 7 ili 8,4 inča, a najveći serijski dolazi s navigacijom.  

Promjene koje se ne vide, ali ostavljaju najveći dojam i donose najveće razlike u odnosu na prethodnika kriju se  ispod poklopca motora. Renegade je dobio dva potpuno nova benzinska agregata. U odnosu na dosadašnjeg atmosferskog benzinca snage 110 KS i 1,4-litrenog Turbo sa 140 KS, novi motori su snažniji i troše 20 posto manje goriva. Osim toga, ispunjavaju i buduće najstrože ekološke norme. Osnovu sad predstavlja trocilindrični 1-litreni turbo koji razvija 120 KS, a novost je i četverocilindrični 1,3-litreni benzinski motor sa 150 KS. Dizelski motori su blago modificirani, no i dalje razvijaju 120, 140 i 170 KS. Ovisno o motoru, ugrađuju se tri mjenjača. Osnova je ručni sa šest brzina, a tu su i dva automatika sa šest brzina i dvostrukom spojkom te klasičan automatik tvrtke ZF s devet stupnjeva prijenosa. 

Nude se četiri razine opreme: Sport, Longitude, Limited i Trailhawk, pogon na prednje i dvije vrste pogona na sve kotače. 

Najvažnija vijest kod novog Renegadea je osjetno smanjena cijena. Unatoč tome što je novi osnovni snažniji, cijena osnovnog Renegadea vrtoglavo je pala. On sad stoji  155.370 kuna što je oko 26 tisuća kuna jeftinije od osnovnog modela prije redizajna. No i najprodavaniji model na našem tržištu, dizelska verzija sa 120 KS i Limited opremom, stoji oko 18.000 kuna manje nego dosad i ima više opreme. Renegade je zbog toga naglo postao mnogo zanimljiviji.

Prepoznatljiv dizajn koji kupci vole


Zbog karakterističnog ‘kockastog’ dizajna Jeep izgleda drugačije od tipičnog konkurenta te jasno daje do znanja da je i u pogledu terenskih sposobnosti ‘sasvim druga priča’. Kupci ga jako vole i trenutačno je najpopularniji Jeep na globalnoj sceni. 

Kvalitetniji materijali i bolji dojam iznutra


Renegade unutra nije previše mijenjan no zbog kvalitetnijih materijala opći dojam je nešto bolji. Na slici je verzija Longitude koja je već vrlo bogato opremljena no kupci u Hrvatskoj više biraju bogatiji Limited koji od ove generacije serijski ima veći dodirni zaslon. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle