Obavijesti

Tech

Komentari 94

Zapalio se mobitel star samo godinu dana, gorio je i stol...

Zapalio se mobitel star samo godinu dana, gorio je i stol...
6

PREPLAŠILA SE Ne ostavljajte mobitel na punjaču bez nadzora, upozorava žena koja je zbog mobitela koji je kupila pred samo godinu dana mogla ostati bez kuće

VIDEO

Suprug je viknuo da gori mobitel. Skočila sam i izvukla punjač iz zida. Bacila sam mobitel na pod i počela gasiti. Da nismo bili u sobi, mogla nam je izgorjeti kuća, prisjetila se Marija Pavlović požara koji im je prošle subote mogao uništiti kuću.

Vatra je zahvatila stol, a potom i tepih, koje su zalili vodom. Nasreću, vatra se nije proširila jer su je brzom reakcijom zaustavili.

- Ne smijem ni pomisliti što bi se dogodilo da smo izašli iz kuće. Savjetujem svima da ne ostavljaju mobitel na punjaču bez nadzora - dodaje Marija.

Kaže da je mobitel ZTE Blade A460 kupila lani u rujnu.

- Kad se zapalio, bio je priključen na originalni punjač. U ponedjeljak smo otišli u poslovnicu i ostavili sve dijelove mobitela - rekla je Marija.

Pitali smo teleoperatera ima li Marija pravo na novi mobitel.

- Korisnica ima svoj zamjenski mobitel, pa joj ga nismo dali. U najkraćem roku preuzet će novi uređaj - odgovorio nam je teleoperater u utorak.

- Nazvali su u srijedu i ponudili zamjenski mobitel dok je moj na popravku. Rekli su da čekaju dijelove. Nisu mi znali reći hoću li dobiti novi mobitel ili će popraviti onaj koji je gorio - zbunjena je Marija.

Prije tri godine muškarac iz Samobora ozlijeđen je u požaru koji je, kako se kasnije ispostavilo, uzrokovao neispravan mobitel koji je bio priključen na punjač.

Pitali smo u servisu kako se mobitel mogao zapaliti.

- Više je mogućih uzroka zapaljenja. Mogao je biti priključen na neispravan punjač ili kabel, a problem mogu raditi i ako nisu originalni. Mogla je biti neispravna ili oštećena baterija, a oštećuje ju vlaga, pri kojoj oksidira. Baterija se može pregrijati i ako je mobitel pokriven - objasnio je serviser, koji savjetuje da se koristi originalna oprema.

- Zamjenski uređaj je dobar poslovni običaj, a ne obveza prodavatelja. Mobitel na servis ne šaljite sami. Treba ga reklamirati prodavatelju jer on je dužan rješavati reklamaciju sa servisom i proizvođačem - rekla je Dunja Mak iz Savjetovališta za potrošače Osijek.

Napominje da neovisno o trajanju dobivenog jamstva od proizvođača, ako je uređaj kupila fizička osoba, tad je odgovornost prodavatelja za materijalne nedostatke proizvoda dvije godine od dana kupnje, pa ako je i jamstvo bilo godinu, kupac ipak može uređaj reklamirati prodavatelju i zahtijevati popravak.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica