Obavijesti

Tech

Komentari 104

Zašto ne kupovati odjeću popularnih modnih marki?

Zašto ne kupovati odjeću popularnih modnih marki?
1

Brza moda je kao brza hrana, jeftina je, dostupna i kratkoročno zadovolji naše modne apetite, ali rezultira s više štete nego koristi. Modna industrija je drugi najveći zagađivač okoliša, odmah iza naftne industrije.

VIDEO

Usprkos borbi zelenih aktivista koji upozoravaju na neodgovorno ponašanje proizvođača, u rijeke se i dalje ispuštaju velike količine boja za tekstil, a kemijski otpad koji nastaje tijekom proizvodnje direktno je povezan s porastom broja oboljelih od raka i drugih bolesti u azijskim zemljama.

VIDEO

Iako su reciklažni kontejneri za tekstil prisutni u sve više gradova, proces reciklaže je spor i složen jer podrazumijeva sortiranje materijala od kojih se sastoji komad odjeće, a svaki se reciklira drugačije. Neke robne marke prihvaćaju staru odjeću i zauzvrat daju popuste pri kupnji nove odjeće u njihovim trgovinama. No, poanta nije samo u reciklaži ili zbrinjavanju odjeće koju više ne koristimo nego u promjeni navika. Kupujmo manje, kvalitetnije i inteligentnije kako bismo odjeću koristili što duže, bez obzira na modne promjenjive trendove.

Dobar modni stil ionako ne podrazumijeva slijeđenje trendova, nego stvaranje osobnog stila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ekološki osviještene teme pratite na Green Livingu.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje
Ograničen budžet

Nakon obnove troškovi smanjeni s 5000€ na 800€ godišnje

Rezultat obnove je prelazak iz energetskog razreda G u energetski razred B, više prirodnog svjetla, bolja mikroklima i smanjenje troškova grijanja i hlađenja s 5.000€ godišnje na samo 800€ godišnje.

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?
Zaštita okoliša

Znate li da zagađen zrak utječe na zdravlje i inteligenciju?

Onečišćenje zraka štetno je kako za okoliš tako i za sve organizme koji žive u tom okolišu. Može prouzročiti štetne učinke na zdravlje, čak i smanjenje inteligencije. Srećom, na čišći zrak možemo utjecati
Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života
ENERGETSKA OBNOVA

Strategija izgradnje okoliša za veću kvalitetu života

Na BUILD UPON radionicama stručnjaci iz područja regulative, financija, kreiranja svijesti i unapređenja znanja i vještina zajedno su radili na donošenju nacionalne strategije energetske učinkovitosti zgrada