Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Zategnuli mu bore': Quake II u novom ruhu igrajte besplatno

None Foto: Nvidia 6

Quake II prije svojeg 22. rođendana dobiva neočekivani makeover pogonjen Nvidijinom RTX tehnologijom koji kultnoj igri besplatno dodaje hiperrealistično osvjetljenje, nove teksture i još ponešto.

Nvidia je iznenadila gaming svijet najavom prerade legendarne pucačine studija id Software - Quakea II. Cilj ovog pothvata jest demonstrirati moć tvrtkine RTX tehnologije koja će slavnoj igri iz 1997. dodati matematički precizno, hiperrealistično osvjetljenje. Osim toga, Quake II RTX moći će se pohvaliti i s preko 3.000 novih tekstura, opcijom odabira doba dana na pojedinim mapama te specijalnim efektima kao što su odsjaji na vodenim površinama.

Pogledajte što RTX tehnologija radi od dva desetljeća stare igre

Quake II RTX stiže na Windows i Linux računala već u četvrtak, 6. lipnja, i to kao besplatan demo koji će obuhvaćati prve tri razine iz igre. Ostatak pucačine moći ćete odigrati u ovom proljepšanom izdanju ako posjedujete njenu originalnu verziju, bilo njen primjerak na CD-u ili kakvo digitalno reizdanje na platformama poput Steama i GOG-a.

Naravno kako je za potpuno iskustvo potrebno igru pokrenuti na računalu opremljenom jednom od Nvidijinih najnovijih grafičkih kartica iz RTX serije koja je debitirala prošle godine. Najpristupačnija od njih, GeForce RTX 2060, dostupna je u hrvatskim dućanima u mnoštvu izdanja, od kojih najjeftinije košta oko 2.700 kuna.

POGLEDAJTE Lvl8. GAMING RECENZIJU:

Komentari (8)
  • Pamtim tu igru po odličnoj mjuzi (prvenstveno metal) uz Doom i Wolfenstein jedan od pionira FPS žanra. Sigurno velik uzor našem Croteamu (Serious Sam serijal)

    30. 5. 2019,   19:20
  • Super,besplatna igra za koju treba grafička od 2700kn,da bi je mogao igrati u punom sjaju...

    30. 5. 2019,   22:12
  • A sto je sa konzolasima cuvam igru original Quake II na ps 1 uvjek splitscreen , danas isto sa ekipom uvjek se prisjetimo starih dana i igre Quake do jutra ! Jedva cekam da dode barem na ps 4 ako ne onda kad ubacim nagodinu u ps 5 ( CD OD PS 1 ) QUAKE II nece nas odvojiti nitko !

    30. 5. 2019,   21:11