Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Želite top novitete? Samsung će ih gurati u jeftinije telefone

None Foto: Samsung

Samsungov direktor rekao je kako bi se njihovi jeftiniji telefoni mogli naći u prednosti za tehnološke novitete i rješenja u odnosu na top modele i to kako bi im dodatno podigli prodaju.

Najnovije mogućnosti poput dodatnih kamera, senzora ili skeniranja lica često su rezervirane prvo za najsnažnije modele koji stižu na tržište, ali Samsung bi uskoro mogao krenuti u drugom smjeru. To je najavio DJ Koh, direktor Samsungovog mobilnog odjela, u razgovoru za CNBC

On je rekao kako su u prošlosti nove tehnologije i prednosti koje čine razliku donosili na top modele, a potom su ih prenosili na telefone srednjeg ranga. Ove godine tu strategiju mijenjaju i počinju sa uređajima srednjeg ranga. Za to su morali i reorganizirati cijeli odjel u komapniji, a prvi telefon s tim novim dizajnerskim pristupom trebali bi biti novi uređaji iz Galaxy A serije. Tu se radi o telefonima koji su puno jeftiniji od top modela, ali opet su nešto skuplji od najjeftinijih modela na tržištu. 

Jedan od razloga je i taj da se dodatno podigne prodaja uređaja koji su popularni na brojnim tržištima gdje cijena igra ključnu ulogu. 

Komentiraj, znaš da želiš!