Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Željeli ste postaviti pitanje S. Hawkingu? Sada to možete!

None Foto: Pixsell

Pitanja možete poslati već danas na Redditu, a prikupljaju se do 4. kolovoza. Očekuje se da će se većina pitanja fokusirati na razvoj umjetne inteligencije

Ako ste ikad željeli porazgovarati sa Stephenom Hawkingom odnosno postaviti mu pitanje, sada ćete to moći. Slavni fizičar odradit će svoj debi na Redditovoj stranici u rubrici AMA (Ask Me Anything: Pitaj me bilo što) gdje korisnici postavljaju pitanja, a određena osoba im odgovara. 

U AMA-u su sudjelovale mnoge slavne zvijezde, a sada je došao red na poznatog fizičara.

Tipično Reddit AMA funkcionira u stvarnom vremenu, odnosno korisnici postavljaju pitanja i gotovo odmah dobiju odgovor. No, zbog Hawkingove bolesti, njegov AMA biti će odrađen malo drugačije. 

Korisnici mogu postaviti pitanja tijekom tjedan dana, a on će im u narednim tjednima odgovoriti.

Pitanja možete poslati već danas, a prikupljaju se do 4. kolovoza. Očekuje se da će se većina pitanja fokusirati na razvoj umjetne inteligencije te mogućnosti postojanja i kontakta s vanzemaljskim vrstama. To su sve teme o kojima Hawking već neko vrijeme posvećuje mnogo vremena i energije kako bi upozorio na moguće opasnosti s kojima se sučeljava čovječanstvo.  

Komentari (38)
  • Svima koji imaju namjeru gnjaviti Hawkinga svakakvim pitanjima o svemiru, postanku, izvanzemaljcima, umjetnoj inteligenciji i slično, a i svima koje to zanima, preporučujem da prethodno pročitaju knjige Briana Greenea - Elegantni svemir, Tkivo svemira i Skrivena stvarnost.

    28. 7. 2015,   19:00
  • očekivano slabo posjećeno

    28. 7. 2015,   18:50
  • Mene zanima jedna stvar. Je li udaljenost (u stilu metri) kvantizirana kao i što je naboj (najmanji najboj je naboj elektrona, a ostali naboji su visekratnici tog naboja). Jednom kada sam se vozio busom na faks sam razmisljo (sada ce vam se cinit da imam posebne potrebe) kako to da se bus opce moze kretat. Istog trenutka kada se on pomakne ono mora proc beskonacno mnogo brojeva od npr 0-0.00001 u beskonacno malo vremena. Jedino logicno rjesenje meni zvuci da postoji najmanja moguca udaljenost, a drugo je da je moj koncept beskonacnosti los.

    28. 7. 2015,   19:04