Obavijesti

Tech

Komentari 2

Žene na Twitteru svakih su 30 sekundi meta zlostavljanja

Žene na Twitteru svakih su 30 sekundi meta zlostavljanja
1

Opsežno istraživanje organizacije Amnesty International pokazalo je da su žene na Twitteru znatno više izložene malicioznim i uvredljivim komentarima

VIDEO

Ako ste žena sa stavom koja je spreman svoje mišljenje o nekoj temi objaviti na Twitteru, imate dosta dobre šanse da će vas zbog toga netko maltretirati ili vam čak prijetiti. Barem tako tvrdi nova studija organizacije Amnesty International, prema kojoj su žene na Twitteru u znatno većem postotku izložene online nasilju. 

Studija je napravljena u suradnji s softverskom kompanijom Element AI, koja je sustavima umjetne inteligencije analizirala 228.000 tvitova upućenih ženama političarkama ili novinarkama u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama. 

Twitter ukinuo više od milijun računa radi veličanja terorizma
Twitter ukinuo više od milijun računa radi veličanja terorizma

Rezultati su pokazali da su žene u godini dana primile ukupno 1,1 milijuna uvredljivih ili problematičnih tvitova - u prosjeku jedan svakih 30 sekundi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Žene drugih rasa na Twitteru prolaze daleko gore od bjelkinja - žene crne boje kože u prosjeku su 84 posto češće na meti uvredljivih ili problematičnih objava. 

Online maltretiranje žena na Twitteru nije rezervirano samo za neke političke svjetonazore - praksa vrijeđanja žena na Twitteru rasprostranjena je diljem političkog spektra, piše Mashable

Rezultati istraživanja potvrdili su ono što nam žene već duže vrijeme prijavljuju - izjavila je Milena Marin, viša savjetnica za istraživanja Amnesty Internationala u priopćenju. 

- Twitter se pretvorio u mjesto na kojem su rasizam, mizoginija ii homofobija dozvoljeni i prolaze bez kontrole i sankcija - istaknula je. Dodala je i da Twitter nema opciju brisanja uvredljivih sadržaja nakon što je korisnički račun blokiran. 

Twitter ugasio 235.000 profila u obračunu s ekstremistima
Twitter ugasio 235.000 profila u obračunu s ekstremistima

Amnesty International isporučio je rezultate svoje studije upravi Twittera. 

Twitterova šefiica za pravna i sigurnosna pitanja na društvenoj mreži Vijaya Gadde u priopćenju je odgovorila da je 'Twitter posvećen poboljšaju po pitanjima zdrave komunikacije, otvorene rasprave i civiliziranih razgovora na svojem servisu'. 

Dodala je da se u Twitteru koriste kombinaciju strojnog učenja i provjerama koje provode ljudi u procjenama prijava uvredljivih sadržaja, odnosno jesu li prijavljene objave u skladu s pravilima korištenja mreže. Dotaknula se i pojma 'problematične objave' kako ih je okarakterizirala studija Amnestyja, bez dovoljno detaljnog objašnjenja što točno podrazumijevaju pod problematičnim.

 Napomenula bih da je koncept problematičnog sadržaja u ovom kontekstu nejasan i da bi trebao biti predmet daljnje rasprave.

- Nije sasvim jasno kako ste definirali ili kategorizirali takav sadržaj, odnosno smatrate li da ga treba ukloniti - istaknula je. 

U priopćenju Amnesty Internationala su potvrdili da je Twitter reagirao na rezultate studije i zatražio od organizacije pojašnjenje definicije problematičnog i pozvao se na pravo slobode izražavanja te potrebu da se regulative o prihvatljivom i neprihvatljivom izražavanju precizno i usko definiraju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....