Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Velik interes: ZIP za žene nudi besplatni tečaj programiranja

None Foto: Pexels

Iz ZIP-a kažu da su se odlučili na besplatni tečaj programiranja jer među projektima koji se prijavljuju ima malo onih koje su pokrenule žene i nadaju se da bi ovo moglo to promijeniti

Zagrebački inkubator poduzetništva najavio je u petak kako će uskoro pokrenuti seriju besplatnih radionica o osnovama programiranja, namijenjenih ženama. 

Kako među projektima koji se prijavljuju u ZIP-ov program ima malo onih koje su pokrenule žene, iz ZIP-a kažu da su odlučili na ovaj način dodatno približiti programerski svijet ženama koje u njega nisu toliko uključene. 

Poveća li se broj žena koje programiraju, u ZIP-u misle da bi se povećala i mogućnost da se više žena počne odlučivati za samostalne poslove zasnivane na programiranju, a po mogućnosti i startupe. 

Radionice će biti u prostorima ZIP-a utorkom od 13.30 sati i četvrtkom u 16 sati, a za svaku grupu organizirat će sedam radionica u trajanju od 3 sata. Na radionicama će se učiti osnove web tehnologija, od HTML-a i CSS-a do JavaScripta.

Bitno je samo da polaznice imaju prijenosno računalo na kojem će moći raditi, a prva grupa kreće s radionicama u utorak, 5.4.2016. u 13:30.

Prijave su moguće na https://www.entrio.hr/event/radionica-programiranje-za-zene-3138a treba istaknuti kako je prva grupa već popunjena te se formira lista čekanja za nove grupe.

Komentari (5)
  • diskriminacija muskaraca.

    18. 3. 2016,   20:34
  • Ako je muška populacija ta koja je inovativna i produktivna na ovom području, ne bi li nju trebalo stimulirati? Usput, gdje su besplatni tečajevi za muškarce za bilo što?

    19. 3. 2016,   10:47
  • Ocita diskriminacija. Ili misle da to funkcionira jednostrano....Samo nastavite prije il kasnije ce se prelomit pa ce ici opet unatraske.

    19. 3. 2016,   00:11