Obavijesti

Tech

Komentari 8

Životinjska ljubav: Svi svakoga vole i svatko može biti 'majka'

Životinjska ljubav: Svi svakoga vole i svatko može biti 'majka'
1

Japanska zmija Achoan je posvojio svoju večeru, malog miša, a gazele iz Kenije mogu se hvaliti da imaju najjaču mamu, lavicu, dok je tigricu odgojila mama svinja

VIDEO

U kenijskom rezervatu Samburu Game zaposlenici su bili u čudu vidjevši lavicu Larsens kako šeće s mladom gazelom. Takvo ponašanje potpuno je neprirodno, a onda je Larsens uspjela još jedanput šokirati udomivši i antilope, kojima je pružala najbolju zaštitu. Mlade gazele i antilope od toga dana “prijateljima” su se mogle hvaliti kako imaju cool mamu i da je jača od drugih mama. Slično ponašanje doživjeli su i u tokijskom ZOO-u. Achoan, japanska zmija koja se hrani miševima, tijekom hranjenja nije htjela pojesti budućega najboljeg prijatelja i cimera u terariju. Kad su Achoanu donijeli ručak, miš je ugledao zmiju i bila je to ljubav na prvi pogled. Popeo joj se na leđa, sklupčao i zaspao. Otad su nerazdvojni. 

Tako su životinje dokazale da se suprotnosti stvarno privlače i mogu prerasti u iskrena prijateljstva. Svoje nagone za brigu i pomaganje pretočili su u neke od nespojivih prijateljstava na svijetu i održali lekciju čovječanstvu. Pokazale su kako su mnogo humanije od ljudi. Uz zmiju i lavicu mogu posvojiti svoju večeru - sve ljudske razlike čine se posve beznačajnima.

Tigrica posvojila praščiće

Praščiće obučene u tigraste “kaputiće” zaposlenici ZOO-a dali su tigrici koja je ostala bez svojih mladih, a tigricu je kao napušteno mladunče odgojila svinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O njima je napisana knjiga

Bolesni mačić zavijao je i tražio pomoć u dvorištu obiteljske kuće Collito. Tada se pojavila vrana Moses, koja je iz svoga kljuna nahranila mače, a prijateljstvo od pet godina bilo je inspiracija za knjigu.

Napušteni mladunci

Orangutan Nia i divlji sumatranski tigar Dema svoje prijateljstvo počeli su u bolnici za napuštenu mladunčad u Indoneziji i otad su najbolji prijatelji. 

Žaba spasila miša od poplave

Monsunske kiše koje su došle nešto prije iznenadile su malog miša. Voda je bila sve viša i viša, pa mu je žaba uskočila upomoć i “posudila” svoja leđa da ga spasi od poplave.

Izmislili i vlastiti jezik

Razlika od 130 godina nije spriječila mladunče vodenoga konja i staru kornjaču Mzee da se sprijatelje. Spavaju jedan kraj drugog, a imaju i svoj jezik sastavljen od nježnih zvukova.

Pas odgojio napuštenu srnu

Srnu Mi-Lu napustila je majka jer se nije mogla brinuti za nju i njezinu “sestru”. Ulogu majke preuzeli su zlatni retriveri Geoffery i Kipper, koji su živjeli u safari parku gdje su pronašli ostavljenu srnu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle