Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Znamo sve vozače koji krše zakone, zahvaljujući GPS-u"

None Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Farley je pokušao opisati koliko Ford zna o svojim kupcima i ilustrirati činjenicu da tvrtka koristi vrlo malo tih podataka kako bi izbjegla zabrinutost zbog privatnosti

Na elektroničkom sajmu CES koji se ovaj tjedan održava u Las Vegasu predstavljen je i niz inovacija iz automobilske industrije. Očita je sve veća integracija automobila i visoke tehnologije. Automobili postaju sve "pametniji", no koliko će se to svidjeti vozačima?

Kako prenosi Business Insider, Jim Farley, izvršni potpredsjednik Forda za marketing, prodaju i usluge, na raspravi o privatnosti rekao je kako Ford zahvaljujući GPS-uređajima u automobilima zna kada i gdje vozači prebrzo voze.

Farley je pokušao opisati koliko Ford zna o svojim kupcima i ilustrirati činjenicu da tvrtka koristi vrlo malo tih podataka kako bi izbjegla zabrinutost zbog privatnosti.

- Mi znamo tko sve krši zakon, znamo kad to radite. Imamo GPS u vašem autu, tako da znamo što činite. Inače, te podatke ne dajemo nikome - rekao je Farley na raspravi.

Komentari (22)
  • izbjegavat cemo forda pri kupnji i gotovo...

    9. 1. 2014,   13:54
  • Nesviđa mi se to, a o zaštiti privatnosti korisnika od strane vas konglomerata netreba ni govorit.., sve za ostvarenje kapitala!

    9. 1. 2014,   17:39
  • ma mogu me poljubit!

    9. 1. 2014,   13:28