Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zuckerberg izgubio 15 milijardi u danu, pao na listi bogataša

None Foto: LEAH MILLIS

Cijena dionice Facebooka pala je u četvrtak na Wall Streetu oko 19 posto, na 176 dolara, što je najveći dnevni pad cijene u povijesti te društvene mreže, a to je rezultiralo i istapanjem bogatstva Marka Zuckerberga

Zbog oštrog pada cijene dionice Facebooka, izvršni direktor i osnivač te društvene mreže Mark Zuckerberg izgubio je u četvrtak više od 15 milijardi dolara na vrijednosti svojih dionica, pa je skliznuo s četvrtog na šesto mjesto najbogatijih u svijetu.

Cijena dionice Facebooka pala je u četvrtak na Wall Streetu oko 19 posto, na 176 dolara, što je najveći dnevni pad cijene u povijesti te društvene mreže, a time je kompanija izgubila na tržišnoj vrijednosti oko 100 milijardi dolara.

Posljedica je to upozorenja Facebooka dan prije da će rast njegovih prihoda usporiti u drugoj polovini godine, a da će u idućoj godini troškovi poslovanja tvrtke rasti brže od prihoda jer će se više investirati u sigurnost korisničkih podataka i bolje pratiti sadržaji koje korisnici stavljaju na mrežu.

Facebook CEO Mark Zuckerberg testifies before the House Energy and Commerce Committee hearing in Washington ULAGAČI U STRAHU Loši rezultati vrijednost Fejsa srezali za 120 milijardi dolara

Zbog pada cijene dionice, Mark Zuckerberg izgubio je na svojim dionicama samo u jednom danu više od 15 milijardi dolara, pišu agencije u svijetu. Procjenjuje se da je njegova ukupna imovina pala na 67 milijardi dolara, pa je na Forbesovoj listi najbogatijih u svijetu skliznuo s četvrtog na šesto mjesto.

Na vrhu te liste je izvršni direktor Amazona Jeff Bezos, s imovinom vrijednom 149 milijardi dolara a prati ga suosnivač Microsofta Bill Gates s bogatstvom od 95 milijardi dolara.

FILE PHOTO: Facebook Founder and CEO Zuckerberg speaks in San Jose BLOKIRAJU IH GODINAMA Neće ići glatko: Facebook želi u Kinu, pokušali otvoriti i ured

Na trećem je mjestu s imovinom od 84 milijarde dolara Bernard Arnault, izvršni direktor modne kompanije LVMH, a prati ga poznati investitor i izvršni direktor tvrtke Berkshire Hathaway Warren Buffett, s imovinom vrijednom 83 milijarde dolara.

Ispred Zuckerberga sada je i Amancio Ortega, osnivač trgovačke grupe Inditex, s imovinom vrijednom 72 milijarde dolara.

Komentari (30)
  • to je relativno. Danas je izgubio 15 milijardi, za par dana dionica može skočiti, pa da se on "popne" za 16 milijardi. Fiktivne vrijednosti. A da se sutra osnuje, i etablira, neka nova društvena mreža, i da raja počne prelaziti na nju.... ostade on siromašan k'o crkveni miš. Naravno, ako u međuvremenu nije ulagao pare i u druge vrijednosti.

    27. 7. 2018,   09:50
  • pa kaj ?! ...i ja sam jučer na kladionici zgubil 15 kuna ...i niko sad ne plaće za tim ....jedino sam ja koji put zajaukal dok me žena mlatila kuhačom

    27. 7. 2018,   10:05
  • A nije mu lako. Kako li će sada. Sada će umjesto vode s okusom morati piti običnu vodu

    27. 7. 2018,   10:22